Vilmos herceg nem akart házassági szerződést

nlc | 2011. Május 03.
Talán még ki sem bontott minden nászajándékot az ifjú pár, a hírek máris arról szólnak, hogy az újdonsült hercegnő valószínűleg nem jönne ki túl jól egy esetleges válásból.
Vilmos herceg nem akart házassági szerződést

Meghamisították Catherine hercegnő esküvői ruháját

A hivatalos királyi sajtóinformációk szerint Kate és Vilmos nem írt alá házassági szerződést, sőt a herceg határozottan elutasította a szakemberek javaslatát. Tekintettel az elmúlt években köttetett királyi házasságok nem túl fényes válási statisztikájára, a válóperes ügyvédek szerint határozottan praktikus lett volna egy megállapodás aláírása az esküvő előtt.

Mindez nem meglepő, ha Vilmos vagyonát nézzük. A királyi légierő századosaként 37 170 fontot (kb. 13 millió forint) keres évente. Édesanyja, Diana hercgnő 6,5 milló fontot (majdnem 2 milliárd forintot) hagyott rá, és ez az összeg beruházások révén 1997 óta valószínűleg jelentős mértékben gyarapodott. Vilmos háztartását a mai napig édesapja, Károly herceg finanszírozza. Mindamellett az ifjú férjnek még egy jelentős öröksége van, amelyet dédnagymamájának köszönhet. Az anyakirálynő nyolc évvel a halála előtt állítólag a vagyona kétharmadát a dédunokái javára létrehozott alapba helyezte.

Cambridge újdonsült hercegnőjének, Catherine-nek ezzel szemben gyakorlatilag nincs jövedelme, hiszen januárban felmondta állását szülei partikellék-vállalkozásában, hogy teljes mértékben az esküvő előkészületeivel foglalkozhasson. Korábban a Jigsaw nevű kiskereskedésnél dolgozott.

A legfelsőbb bíróság Angliában a közelmúltban kötelezővé tette a házassági szerződés megkötését az esküvő előtt. Ha ugyanis nincs megállapodás, és a házaspár válni akar, akkor az ügyvédek feladata marad, hogy valamiféle alkut kiharcoljanak. Ennek sikere pedig sok mindentől függ. A yorki hercegnő például évi apanázsként 15 ezer fontot kapott András hercegtől, amikor 1996-ban tíz év után véget ért a házasságuk. Diana hercegnő ügyvédei azonban sokkal ügyesebbek voltak: 17 millió fontot sikerült kialkudniuk Károlytól a válóper során. Vilmos és Kate eljegyzése után Diana hercegnő egykori személyes titkára, Patrick Jephson azt nyilatkozta, ha Kate a húgocskája lenne, azt tanácsolná neki, hogy mindenképpen csináltasson egy kedvező vagyonszerződést, mert nem pusztán egy házasságba ugrik bele, hanem egy komoly üzletbe is.

Exit mobile version