A Dallasnak “hála”, visszatér a 80-as évek divatja

Naményi Franciska | 2012. Október 05.
Az új Dallas nemcsak olyan kultikus karakterekbe lehelt új életet, mint Samantha Ewing, hanem hatására a divatban is megjelentek egyes remake-trendek, például a 80-as évek válltömései, vagy a néha hajmeresztően mintás nadrágkosztümök.

Nem csak a nézettségi rátára volt váratlan hatással a Dallas 21 évnyi hibernáció utáni újjáélesztése, hanem a divatra is. A visszatérő sorozatban a jól ismert alakokon kívül – Larry Hagman, Patrick Duffy és Linda Gray –, ahogyan azt már olajmező-tulajdonoséknál megszokhattuk, a méregdrága, pedáns szetteken is megakad a szemünk. Hála az állandó ismétléseknek és régi kedvenceink visszatérésének, újra a 80-as évek ruháit viselhetjük.

Az egykori Ewingné, Samantha, kora ellenére is viszi e téren a prímet, tökélyre fejlesztve – nyilván jelmezfelelősi segédlettel – az elegáns, klasszikus, mégis erőt sugárzó külsőt. Az eredmény mindenesetre tetszetős, olyannyira, hogy a Dallas-retró nemcsak a nézők, hanem a kasszáknál sorban álló vásárlók szívébe is belopta magát, legalábbis ezt mutatják az eladási számok.

Samantha régi ruhái is visszatérnek


Dallas-effektus válltöméssel megtámasztva

A Daily Mail egyik cikkéből kiderül, hogy Londonban szinte megvadulnak a 80-as éveket idéző ruhákért, viszik a kétrészes, pasis nadrágkosztümöket (csak a High Street-i Debenhams 110 százalékos növekedéssel büszkélkedhet e téren!) éppúgy, mint a néha extrém mintás szetteket, de 34 százalékkal nőtt a kristály- és gyöngykiegészítők iránti igény is.

Hódít megint a válltömés, ami mellé egy vérbeli Dallas-fan biztosan nem átall egy karika gyöngysort is feldobni, ha egy kicsit is igyekszik a 71 éves örökifjú Linda Gray-re hajazni.

Azt mondják a londoni eladók, a sorozat remake-jének, valamint a régi részek ismétlésének hatása igen erősen érezhető a vásárlói szokások változásában. Míg tavaly a platformcipőkért taposták egymás lábát a vevők, az utóbbi hetekben úgy tűnik, az olajvállalkozók báljára készül a nagy többség, és inkább a hegyes (hétköznapi nyelven: pókkergető fazon) orrú, magas sarkú alkalmi cipőket választják.

De az új szereléseit is megvehetjük

Az estélyi ruhák közül nagy lendülettel vásárolják fel az újra divatba jött bársony- és fémes hatású darabokat, ahogyan az erőt sugárzó irodai kosztümök is reneszánszukat élik. Michelle Dowdall, a Debenhams szóvivője szerint a nők azzal, hogy követik a jól bevált öltözködési stílust, minden erejükkel szeretnének olyan benyomást kelteni, mintha egyenesen a texasi nagykutyák soraiból léptek volna ki.

Csillogó látszat

A ruhákkal együtt az ékszerek, kiegészítők divatja is visszalépett az időben, meséli Michelle Dowdall. Hozzáteszi, a gyöngysorok mellett legfőképp a méretesebb kristálykiegészítőkre buknak a vásárlók, talán mert ezek a divatékszerek egyfajta stílusnyilatkozatnak számítanak. „Mintha a Dallas arra emlékeztetné az embereket, amikor a gazdasági kilátások sokkal biztatóbbak és fényesebbek voltak, éppúgy, mint a szereplőgárda ruhatára.”

Újra hódít a gyöngysor és a fülklipsz

Exit mobile version