Gombos Edina elárulja a titkot

nlc | 2012. November 20.
Gombos Edina már nyolc éve alkalmazza itthon a férje szülőhazájában, Kubában ellesett különleges praktikákat. Eleinte az Aktív műsorvezetője nem értette, mitől olyan fiatalosak, energikusak, szépek és boldogok ennek a szegény karibi országnak a lakói. Csak akkor döbbent rá a titokra, amikor már sokadszorra utazott ki kubai családjához és töltött el hosszabb időt az egzotikus szigeten.
Gombos Edina elárulja a titok

„A kubaiak nem pazarolják az időt olyan felesleges dolgokra, mint az idegeskedés, a panaszkodás, a rosszindulat és a pénz utáni sóvárgás – árulta el a műsorvezető. – A helyiek szerint a halhatatlanság titka a szivar, a rum, a zene, a tánc és persze a szenvedélyes szerelem. Az apró trükkjeik sokszor eszembe jutnak, amikor itthon túl sokat dolgozom. És akkor is, amikor olyan dolog után vágyakozom, ami elérhetetlen számomra, és emiatt szomorú, esetleg lehangolt, csalódott vagyok.” A kubaiak tehát tudják a hosszú és boldog élet titkát, és ezeket a praktikákat most mind megosztja velünk a műsorvezető és kubai származású férje, hiszen az A mi Kubánk, a mi konyhánk című szakácskönyvükben sokat mesélnek az országról.

„Megosztjuk az olvasókkal a személyes történeteinket, fotóinkat, beszélünk a szivarokról, rumról, régi autókról, a vérpezsdítő dallamokról és a szenvedélyes latin táncokról. Ezekkel színesítettük a szakácskönyvünket, amiben az érdekes történetek mellett 59 autentikus kubai étel receptjét ismertetjük meg mindenkivel. Olyan különlegességeket, mint a feketebab-pörkölt jukkával és sült banánchipsszel, vagy a fahéjas, fehérboros, édes „bundás kenyér”, és a kislányunk kedvence, amit úgy neveznek kint, hogy a „prostik kajája”. Edina és Alberto a könyvben természetesen azt is elmeséli, miért kapta ez az étel ezt a meghökkentő nevet.

Exit mobile version