Gyógyszer-túladagolásban hunyt el a 34 éves énekes

nlc | 2013. Május 02.
Elhunyt Chris Kelly, a kilencvenes években sikeres Kris Kross rapduó tagja. A 34 éves zenész szerdán halt meg Atlantában, feltehetőleg gyógyszer-túladagolás miatt.

Kellyt szerdán öntudatlan állapotban találták a lakásán, kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét. „Úgy tűnik, halálát gyógyszer-túladagolás okozhatta” – közölte a Fulton megyei rendőrség szóvivője, Kay Lester, a zenész lakásán talált bizonyítékokra és a rendőrség tudomására jutott információkra hivatkozva. A halál okának hivatalos bejelentésére a halottkémi vizsgálat után kerül sor.

A Mac Daddy néven ismert Kelly és a duó másik tagja, Chris Smith, akit Daddy Macként ismertek meg a rajongók, 1992-ben mutatkozott be a zenei világnak Jermaine Dupri zenei producernek köszönhetően, aki a két 13 éves tehetséget egy atlantai bevásárlóközpontban fedezte fel. A nadrágját kifordítva viselő páros rapje azonnal siker lett. Első, és messze a legnépszerűbbé vált daluk a Jump volt, amely 1992-ben a világ könnyűzenei listáinak élére ugrott.

A befutott Kris Kross mások mellett Michael Jacksonnal is turnézott, tévéműsorokban szerepelt, és saját videojátékot készített. Bár több további sikerszám fűződik a nevükhöz, köztük a Warm It Up és a Tonite’s the Night, első daluk fogadtatását egyik sem tudta felülmúlni. Néhány éve fotók jelentek meg Kellyről, amelyeken foltok látszottak a fején, és elterjedt, hogy rákos. A zenész cáfolta a mendemondát, és azt mondta, alopeciában, hajhullást okozó bőrbetegségben szenved. A duó idén februárban még fellépett a felvételeiket kiadó So So Def lemezcég fennállásának huszadik évfordulóján rendezett koncerten.

Chris Kelly (balra) és Chris Smith (jobbra)
Exit mobile version