Ők Hollywood legfiatalabb özvegyei

TóCsa | 2014. Március 11.
Hét, fiatalon megözvegyült nő története Hollywoodból.

Gimis szerelem mindhalálig

Judith Belushi-Pisano
Megözvegyült: 31 évesen
A kábítószer-túladagolásban elhunyt népszerű komikus, John Belushi özvegye nagyon szerette egykori férjét, még a második házassága után is megtartotta a nevét. Gimis szerelem volt az övék, a nagy lángon égő fajtából. Máig örömmel ápolja John emlékét, mivel Dan Aykroyddal közösen fő szervezője a hivatalos Blues Brothers újjászületési buliknak, sőt még egy John Belushi életrajzi könyv kiadásában is segédkezett. John tesójával, James Belushival együtt tíz évig lobbizott azért, hogy exférje csillagot kapjon a Hollywoodi Hírességek Sétányán. Úgy tudni, hogy az Emile Hirsch főszereplésével készülő John Belushi életrajzi filmben is lelkes közreműködő.

Judith és John Belushi

True Love Lives Forever

Anna Nicole Smith
Megözvegyült: 27 évesen
Ma már főképp a sajnálatos 2007-es halálesete kapcsán emlékszünk az óriásmellű Anna Nicole Smith-re, pedig a hírnevét leginkább korai megözvegyülésének köszönheti. 26 évesen hozzáment a 89 éves, dúsgazdag üzletemberhez, J. Howard Marshallhoz, aki tizennégy hónappal később meghalt. Ugyan a végrendeletben az egykori Playboy-modell nem szerepelt, állítása szerint a férfi kétszázmillió dollárt ígért neki. A per máig folyik, és úgy fest, Smith másik kapcsolatából született kislánya a végén valahogy kaphat 49 millió dollárt…

J. Howard Marshall és Anna Nicole Smith

Válás után haláleset

Keisha Morris-Shakur
Megözvegyült: pontos adatot nem találtunk, de nagyon fiatalon
Valahogy nehéz elképzelni, hogy az ismert rapper, a rosszfiú Tupac Shakur első randira épp moziba vitte a nagyon fiatal Keishát, és a Forrest Gumpot nézték meg együtt, majd egy olasz étterembe mentek vacsizni. Körülbelül egy évig voltak házasok (akkor házasodtak, amikor a rapper épp börtönben ült), és alig pár hónappal Tupac halála előtt elváltak, mivel az életmódjuk kb. mindenben különbözött egymástól, a lány egyszerűen nem bírta a rapper életével együtt járó sok stresszt és azt, hogy férje nemi  erőszak miatt került a sittre. Halála idején Tupacnak már új menyasszonya volt, Kidada Ann Jones.

Keisha Morris és Tupac Shakur

Két héttel az esküvő előtt halt meg a vőlegénye

Eliza Hutton
Megözvegyült: 29 évesen
Eliza Hutton esküvőjének időpontja már ki volt tűzve 1993. április 17-re Mexikóba, amikor március 31-én bekövetkezett a tragédia. A vőlegényét, Brandon Leet végzetes találat érte A holló forgatásán gondatlanság miatt. A pár három évvel korábban ismerkedett meg Renny Harlin rendező irodájában, akinek Eliza akkoriban az asszisztense volt. 1991-ben összeköltöztek, 92-ben pedig már az eljegyzésen is túl voltak. Lee tragédiája után Eliza petíciót indított a filmipar fegyverhasználati szabályainak szigorításáért, és támogatta Alex Proyas rendezőt, hogy befejezze és bemutassa A hollót. Eliza később elhagyta Hollywoodot, hogy normális, új életet kezdjen. 2001-ben újraházasodott.

Eliza Hutton és Brandon Lee

A botrányözvegy

Courtney Love
Megözvegyült: 30 évesen
Eleinte csupán szórakoztató kalandnak indult Courtney Love és Kurt Cobain kapcsolata, de a Hole énekesnője addig-addig fűzte a Nirvana guruját, míg végül az 1992-ben elvette őt feleségül (Love hiába volt fiatal, ez már a második házassága volt), és egy évvel később közös gyermekük is született. Férje 1994-es öngyilkosságakor Love nem volt épp közönségkedvenc, mivel sokan őt okolták Cobain tettéért, amire még rá is játszott a drogozásaival és botrányaival, ráadásként ő volt a Nirvana jogdíjainak legfőbb örököse, amit szintén nem néztek jó szemmel a fanok.

Courtney Love és Kurt Cobain

Szakítás után vesztette el kedvesét

Michelle Williams
Megözvegyült: 27 évesen
Az özvegy szóval ezúttal kissé lazán bánunk, ugyanis Michelle Williams és Heath Ledger sosem voltak házasok, sőt még csak el sem jegyezték egymást, sőt a tragédia idejére már szakítottak, azonban a közös gyerek mindennél szorosabb kapocs, és Williams özvegyhez méltó módon gyászolta meg Ledger emlékét. A sajtó jó darabig nem szállt le róla és kislányáról, ami szinte megőrjítette a színésznőt, aki csak védeni akarta Matildát. Egy 2012-es interjúban Williams elmesélte, hogy Ledger halála után szeretett volna mielőbb újra megállapodni, hogy a lányának egy hasonló korú kistestvére lehessen, de sajnos nem talált senkit, akivel ez lehetséges lett volna.

Michelle Williams és Heath Ledger

Álfeleségből álözvegy

Patricia Kennealy-Morrison
Megözvegyült: 25 évesen
A Jazz and Pop magazin főszerkesztőjeként 1969-ben interjúzott a The Doors énekesével, Jim Morrisonnal, és a szakmai kapcsolatból gyorsan barátság, majd szerelem lett. Egy kelta ceremóniát követve össze is házasodtak 1970-ben, aminek több szemtanúja volt, sőt még egy papírt is aláírtak róla, de mindhiába, ugyanis ez nem számított hivatalos ceremóniának. A tanúk szerint Morrison az egészet nem is vette túl komolyan, sőt a végrendelete szerint sem vallotta magát házasnak. Kennealyt mindez nem zavarta abban, hogy felvegye az énekes nevét, és még egy könyvet is kiadjon Jim Morrison, Strange Days: My Life With And Without Jim Morrison címmel. Persze az örökösödésnél ez senkit nem hatott meg: Morrison vagyonát végül az a nő kapta, aki hosszú éveken át vele volt: Pamela Courson.

Patricia Kennealy és Jim Morrison
Exit mobile version