György herceg egyéves – Isten éltesse, kis királyi fenség!

L.CS. | 2014. Július 22.
Ő az első királyi baba, aki már születése előtt is szupersztár volt, s azóta több első "tettével" történelmet írt. Lássuk, mi az a tizenkét dolog, amiben a ma egyesztendős György herceg első volt a királyi családban.
  1. A “kiderült” baba
    György herceg
    az első királyi baba, akinek érkezése hamarabb derült ki a szokásosnál. A királyi család rendszerint akkor hozza nyilvánosságra a terhességet, amikor a hercegnők már túl vannak az első trimeszteren. Katalin azonban olyan rosszul volt terhessége legelején, hogy kórházba került, ezért döntött a palota úgy, hogy nem titkolózik, és nyilvánosságra hozza a cambridge-i hercegné állapotát 2012. december 3-án.György herceg egyéves – Isten éltesse, kis királyi fenség!
  2. A tippbajnok
    Ő az első királyi baba, akinek a nemére, illetve a nevére hatalmas összegekben fogadásokat kötöttek. A királynő kivételével bármire lehet fogadást kötni az Egyesült Királyságban, korábban is tippeltek a születendő királyi babák nevére és nemére, de az internetes fogadásoknak és a felfokozott érdeklődésnek köszönhetően György herceg esetében ez csúcsot döntött.
  3. Az “akárhogy” is trónörökös
    Ő az első trónörökös, akinek esetében mindegy volt, hogy fiú vagy lány születik, ígyis-úgyis örökölte volna a trónt. Az Egyesült Királyságban, illetve annak a 15 országnak a parlamentjében, melynek a mindenkori brit uralkodó az államfője, nem sokkal korábban fogadták el azt a törvényt, amely kimondja: ezentúl az uralkodó, illetve a trónörökösök elsőszülöttje nemre való tekintet nélkül örökli a koronát.
  4. A sajtó kedvence
    Soha akkora médiaérdeklődés nem övezte még egy hercegné vajúdását sem, mint Katalin hercegnéét 2013. július 22-én. Megszámlálhatatlanul sok sajtómunkás, tévéstáb rostokolt a St. Mary’s Kórház előtt, a tévécsatornák egész nap élőben közvetítettek innen, a készülékek és az internet előtt pedig százmilliók várták a híreket.
  5. Közösségimédia-baba
    A herceg az első trónörökös, akinek születése hírét Facebookon, Twitteren is megosztották abban a pillanatban, ahogyan a palota kiadta a születésről szóló sajtóközleményt.
  6. Az egynapos kedvenc
    György herceg az első közvetlen trónörökös, aki úgy távozott a kórházból, hogy a szülei sajtótájékoztatót tartottak. Károly és Diana például mindkét fiúk születése után csak pózoltak a fotósoknak, majd kocsiba pattantak és hazahajtottak. Vilmosék azonban érezhették a világ kíváncsiságát, és büszkén meséltek egynapos gyermekükről.
  7. Nagypapa kedvence
    Ő az első trónörökös, akiről az első hivatalos képeket nem hivatásos fényképész készítette, hanem anyai nagyapja, mégpedig a Middleton család kertjében.
  8. Spanyol dadája is van
    A kis herceg az első királyi baba, akinek a nevelőnője nem brit. A hercegi pár a 71 éves Jessie Webbet, Vilmos herceg egykori rajongásig imádott dadáját alkalmazza első számú nevelőnőnek, de ő a kora miatt hosszú utakra nem kíséri el a családot. Ezért volt szükség egy másik dadára is, ő a spanyol Maria Teresa Turrion Borrallo.
  9. Meghódította Ausztráliát
    A királyi család egyetlen tagja sem tett olyan fiatalon külföldi hivatalos utat, mint György, amikor nyolc hónapos korában szüleivel ellátogatott Új-Zélandra és Ausztráliába. Vilmos kilenc hónaposan utazott először hivatalos útra, éppen ugyanide.
  10. Az állati trónörökös
    György az első királyi baba, akiről elneveztek egy állatot, mégpedig Ausztráliában egy kis rágcsálót.
  11. Pár szál haj mire képes!
    A kis herceg az első a királyi családban, akit megszavaztak a legjobb frizurájú babának, ezzel olyan divatbabákat előzött meg, mint David és Victoria Beckham lánya. Tekintettel arra, hogy az apja félig kopasz, az anyja pedig képtelen felfogni a haját, ez nagy szó!
  12. Az értelmetlen címek birtokosa
    György az első királyi baba, akit a divatújságírók a legjobban öltözködő királyi személy ranggal ruháztak fel, így megelőzte ezzel édesanyját és dédnagymamáját, a királynőt is.

 

Exit mobile version