A ma 33 éves Katalin hercegné 16 kedvence

L.CS. | 2015. Január 09.
Kedvenc hercegnénk 33 éves lett, ebből az alkalomból csokoládétortát kapott családjától, ugyanis ez a kedvence – legalábbis a Majesty magazin szerint. Összegyűjtöttük a cambridge-i hercegné kedvenceit, kezdve a ruhamárkáktól a kedvenc színészéig.

Kedvenc ruhamárkája

Mindjárt kettő is van: az Alexander McQueen, mely szalon a menyasszonyi ruháját is megálmodta, illetve Katherine Hooker, aki klasszikus, időtlen darabokat tervez nemes, főleg gyapjú, selyem és len anyagokból. De mint ismert, a hercegné szívesen visel olyan ruhákat is, melyeket akár mi is megengedhetünk magunknak.

Kedvenc színe

A kék. Ezt bizonyítja egy statisztika, miszerint a hercegné a kék sötétebb, világosabb árnyalatait viseli legszívesebben. Egyrészt ez remekül áll barna hajához, de csodálatos eljegyzési gyűrűjéhez is.

Kedvenc cipőmárkája

Az LK Bennettre esküszik, ezen belül is az a tojáshéj színű magas sarkú a kedvence, melyet rengeteg alkalommal viselt már. Mivel soha nem látszik egy karcolás sem rajta, feltehetően nem csak egy pár áll a gardróbjában. Gumicsizmából a Le Chameau a kedvence, ebben sétáltatja Lupót, a spánieljét.

Kedvenc ékszere

Az eljegyzési gyűrűje, melyet még Lady Diana Spencer kapott a walesi hercegtől 1981 februárjában. A másik kedvence az a fülbevaló, melyet a szülei adtak neki nászajándékba, és a világ két és fél milliárd nézője is megcsodálhatta a királyi esküvőn 2011 áprilisában.

Kedvenc kiegészítői

Jigsaw márkájú kiegészítők. A hercegné ugyanis egyetemi tanulmányai után ott helyezkedett el a kiegészítők beszerzőjeként. Sajnos munkája akkora sajtófigyelmet kapott, hogy ez már a kollégáit is zavarta, kényelmetlen volt a bolt előtt “dolgozó” fotósok siserahada, ezért jobbnak látta felmondani. De a céghez azóta is hű.

Kedvenc fodrászata

A londoni és méregdrága Richard Ward Hair and Metrospa a kedvenc szalonja, ide hetente háromszor jár a hercegné, itt is festik be a haját, Katalin ugyanis első terhessége alatt elkezdett őszülni. A szalonban természetesen külön VIP rész van fenntartva neki és rokonának, Birgitte gloucesteri hercegnének.

Kedvenc sminkmárkája

Lancôme márkájú sminket használ. Már jóval eljegyzése előtt talált rá, ezzel sminkelték ki az esküvőjén is, és azóta is ragaszkodik hozzá. A pasztellszíneket kedveli, sohasem rúzsozza túl élénkre a száját, viszont a szeme környékét erős, szinte fekete színre festi ki. Sokak szerint ezt nem kellene, mert öregíti.

Kedvenc parfümje

Illuminum White Gardenia Petals – legalábbis a Majesty magazin szerint. A lap ezt azzal igazolja, hogy ezzel fújta be magát az esküvője napján.

Kedvenc sportja

A tenisz és a gyeplabda. Utóbbit még akkor szerette meg, amikor bentlakásos iskolába járt a wiltshire-i Marlborough College-ba, csapatkapitány is volt. A teniszt pedig Vilmos szerettette meg vele. Minden évben feltűnnek Wimbledonban a királyi páholyban, és Katalin teniszpályát is építtetett nemrég felújított vidéki rezidenciájuk, Ammer Hall kertjében.

Kedvenc tortája

A csokoládétorta. Bár az Egyesült Királyságban hagyományosan gyümölcs ízű a menyegzői torta, Vilmos és Katalin külön rendelt egy nagyobb csokitortát is, ugyanis ez a kedvencük.

Az esküvői torta

Kedvenc jótékonysági alapítványa

A gyermekhospice alapítványok. Az ilyen jellegű szervezetek voltak az elsők, melyek felett hercegnéként védnökséget vállalt.

Kedvenc kirándulóhelye

Az Északnyugat-Angliában, Cumbria megyében található tóvidék, a Lake District. Itt található Anglia legmagasabb pontja, a 978 méter magas Scafell Pike. A csodaszép, apró tavakkal, hegyekkel, völgyekkel és folyókkal tagolt vidéken gyermekként is sokat kirándult a hercegné. Olyannyira kedves neki ez a hely, hogy személyes királyi címerében is szerepel, két ezüst csík formájában.

Kedvenc színésze

A Homeland című sorozatból ismert Damien Lewis. Erről maga Vilmos herceg pletykált, amikor kitüntette Lewist.

Kedvenc történelmi kora

A reneszánsz. Katalin művészettörténetet tanult a skóciai Szent András Egyetemen, a reneszánsz különösen lenyűgözte, olyannyira, hogy többször hetekre elutazott Firenzébe, tanulmányútra.

Kedvenc országa

Jordánia. Nemcsak azért, mert kifejezetten jóban van Rania jordán királynéval, hanem azért is, mert 1984 és 1986 között Ammanban élt a családjával. Angol nyelvű óvodába járt, és igen megszerette az országot.

Kedvenc királyi rokona

Zsófia grófné, Kamilla és Katalin

Remekül kijön férje unokatestvéreivel, Beatrix és Eugénia hercegnőkkel, anyósával, Kamillával, valamint a gloucesteri hercegi pár harmadik gyermekével, Lady Rose Windsorral, akinek esküvőjén még Vilmos herceg nélkül is részt vett, jóval az eljegyzésük előtt, 2008 júliusában. A nagy kedvenc azonban a királynő menye, Zsófia wessexi grófné, aki sokat segített Katalinnak beilleszkedni a királyi családba, ellátta jó tanácsokkal a nyilvános szerepléseihez. Katalin hálából Zsófia lányát, Lady Louise Windsort is felkérte koszorúslányának.

Exit mobile version