Nem hiszed el: ma 40 éves az Agymenők Amyje

V.V.V. | 2015. December 12.
Az Agymenők sorozatban Sheldon és Amy is kortalan, talán ezért is meghökkentő, hogy a színésznő, Mayim Bialik ma 40 éves. És nem csak ezen lepődtem meg.

Az Agymenők sorozattal vált ismertté Mayim Bialik, aki a tudós lányt, Amyt alakítja a sorozatban.

Nemcsak ő, de valahogy a többi szereplő is olyan kortalan egy kicsit, talán ezért volt meglepő, hogy a színésznő ma ünnepli a 40 születésnapját. Persze nem csak ez meglepetés vele kapcsolatban.

1. Civilben sokkal bevállalósabb

Mayim Bialik sosem a külsejével akart kitűnni, ami Hollywoodban igazi ritkaság. Az Agymenőkhöz képes civilben azonban szeret öltözködni, még ha nem is központi kérdés, mit vegyen fel reggel.

2. TÉNYLEG neurológus

Nemcsak az Agymenőkben alakít tudóst, hanem valóban van ilyen végzettsége. A Bloosom című sikeres Disney-sorozat után a neves UCLA egyetemre ment, noha felvették a Yale-re és a Harvardra is. Neurológus diplomája mellett judaisztikával is foglalkozott.

“Amikor a Blossomot forgattam, volt egy biológiaoktatóm, aki amúgy fogorvosnak tanult az UCLA-n. Miatta szerettem meg a tudományt, és ő lett a példaképem. Alig vártam, hogy a forgatás után tanulhassak. Végül kutató lettem, de a színészetet ugyanúgy szerettem” – mesélte a Guardiannek.

3. Büszke a magyar nagyszülőjére

Bialik nagyszülei közül hárman Európából származnak: Magyarországról, Csehországból és Lengyelországból menekültek az Egyesül Államokba. A színésznő büszke a felmenőire és zsidó származására.

4. Jennifer Anistonnal haverkodott

5. 12 éve viktoriánus esküvője volt

Mayim Bialik és Michael Stone 2003 augusztus 31-én fogadtak egymásnak örök hűséget egy viktoriánus hangulatú esküvőn. A színésznő férje mormon családból származik, de áttért a zsidó hitre. 2012-ben váltak el.

6. Gyerekei miatt ment vissza filmezni

2005-ben született meg az első és 2008-ban a második fia,  és a PhD megszerzése után úgy döntött, más életet akar. “Nagyon boldog vagyok, hogy befejeztem a PhD-met, de kutatóként nem tudtam összeegyeztetni az életemet az általam jónak tartott gyereknevelési elvekkel.”

 

Exit mobile version