Hét dolog, amit nem várnál a 80 éves Mary Berrytől

nlc | 2016. Március 24.
Talán nem mindenkinek fekszik az angol humor, pláne, ha olyan pikírt, mint a Sütimester zsűritagjáé. Azt meg végképp nem várnád, hogy a ma 80 éves Mary Berrytől hallasz majd ilyen mondatokat.

Laza és szórakoztató, fittyet hány a korára és problémáira. Mary Berry ma 80 éves, és gyerekkora óta azt vallja: az élet minden pillanatát meg kell élni és ki kell élvezni, mert nem tudod, mennyi jut belőle. Márpedig ő aztán tudja, miről beszél. 13 éves korában gyermekbénulással került kórházba, aminek maradandó nyoma van: a bal keze és a gerince eldeformálódott, de úgy érzi, hogy roppant szerencsés.

“A mellettem fekvő lány belehalt ugyanebbe, szóval pontosan tudom, milyen mázlista vagyok. Mázlistának születtem” – mondta a mostanra nálunk is ismert Mary Berry, akinek életszeretete és életkedve könnyen átragad a környezetére. Az már csak hab a tortán, hogy mennyeien süt és főz.

“Népszerű vagyok, és élvezem az életet, mert most aztán minden baromi könnyű, hiszen azt tehetek, amit csak akarok” – mesélte, és a Telegraph-nak adott interjúban azt is elmondta, szerinte Meryl Streep lenne a legalkalmasabb, hogy egy róla készülő filmben őt alakítsa. “Ő tudja, mi a dörgés, tud bulizni, el tudja engedni magát. Ez belülről jön.”

Márpedig Berry tudja, mit beszél, de mindig tud olyat mondani vagy csinálni, amire nem számítanál tőle.

1. Ma is bulizik

“Ha jók lennének a lábaim, szerintem sok minit hordanék, de mivel nincs formás lábam, inkább a koromnak megfelelően viselkedek” – mondta két évvel ezelőtt Berry, aki pedig már hetven felett járt, amikor meghívták Ibizára egy esküvőre. Ha meg már ott volt, nem hagyta ki a klubokat, köztük a leghíresebbet, a Pachát sem.

“Néhányan elmentünk, velem korabeli párok, de csak mi, csajok bírtuk. Azok a ruhák, az a zene, és ahogyan a fiatalok táncoltak! Az egész egy nyúlüreghez hasonlított a sok kis teremmel és bárpulttal, szerencsére mindenhol lehetett egy jót inni. Nem akartam kihagyni semmit, hajnalig buliztunk.”

Mutatjuk, miről is beszélt:

2.  80 évesen lazább, mint más 20 évesen

Miközben minden trükköt ismer a konyhában, nem titkolja: imádja, ha megkönnyítheti a saját életét és az is biztos, hogy nem vaskalapos. “Az élet túl rövid ahhoz, hogy magunk csináljuk a leveles tésztánkat. Így is több katasztrofális süteményt sütöttem, mint amennyi meleg ételt tettem az asztalra. Ha tudod, csökkenteni kell a rizikót. És ez igaz az élet minden területére, fő a lazaság.”

3. Az önmegtartóztatás szerinte hülyeség 

Na, ezt ugyan nem Mary Berry mondta először, de ő ezt a bölcsességet be is tartja. “A sütemények igenis egészségesek, csak vékony szeletet kell belőle enni.”

Szerinte, mindent ki kell próbálni, csak nem kell nagyot harapni. Legalábbis elsőre biztos nem.

4. Igazán nagy piás  

A Sütimester alatt is sokszor cukkolta Paul Hollywood, hogy szereti a jó italokat. “Igen, és nemcsak nézem őket, annak nem is lenne értelme” – magyarázta. “A minőség fontos, ezért sem használnék például rumaromát rum helyett. Arról nem is beszélve, hogy ha a rumból marad, azt meg is ihatom.”

Erről Paul Hollywood is vicces sztorikat tud, mivel Berry “nagy piás” hírében áll, és nem is tagadja, szereti a jó italokat, bár nem literszámra.

5. Így manipulálja a családját

“Ha tudni akarod, mi van éppen a kamasz gyerekeddel, etesd meg alaposan, teli hassal bárki bármire válaszol” – állítja Berry, aki szerint így lehet mindenkit manipulálni, és ő ezt nem fél kihasználni. 

Berrynek az orvosai azt mondták, fejlődési rendellenessége miatt nem lehet gyereke, végül két fia és a lánya született. William 19 éve korában autóbalesetben meghalt, és Berry szerint a családja azóta még inkább összetart, és kivételesen szoros a kapcsolata a férjével és a gyerekeivel.

6. Konyhában teszteli az embereket 

 “A sütés az életre tanít. Például, ha siettetsz valamilyen folyamatot, akkor borítékolható a csalódás” – magyarázta Berry, aki szerint elég megnézni, ki mit és hogyan csinál a konyhában, máris tudod, mire számíthatsz tőle. 

“Én például tudok rétest csinálni, és meg is tudom tanítani annak, aki egész reggel a konyhában akar állni ezért. Én viszont nem akarok, és kész tésztát veszek, vagyis szeretem a kényelmet.”

7. Bármit érez, azt kiadja magából

“Vannak hibáim, például sót teszek a süteménybe cukor helyett, beesik a piskótám közepe, de ez is mind jó, mert ilyenkor együtt tudunk sajnálkozni.”

A sztárcukrász szerint nem szabad lebecsülni egyetlen közös élményt sem, és egyetlen érzést sem. “Minden érzésemet kiadom magamból, ez nagyon egészséges.”

 

Exit mobile version