Nehéz gyerekkora volt Balázs Fecónak

nlc | 2017. Március 03.
Sok mindent tudhatunk Balázs Fecóról, de arról ritkán hallani, milyen hatással volt a zenéjére a gyerekkora. A megpróbáltatásokról a Portréban mesélt Barabás Évinek.

Március 2-án ünnepelte 66. születésnapját Balázs Fecó, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, zenész, énekes, aki 40 éve alapította meg a Korált, és 32 éve szívén viseli a sitkei kápolna sorsát. Azt azonban valószínűleg csak kevesen tudják, milyen nehéz gyerekkora volt Balázs Fecónak.

“Négyéves voltam, amikor édesanyám meghalt, apai nagyanyám vett magához, és ő nevelt fel egy ferencvárosi gangos házban. Gyermekkoromat meghatározó élmény volt, hogy nagyon sokat betegeskedtem, ízületi problémáim is voltak, és rengetegszer voltam kórházban a fülemmel. Sokszor volt középfülgyulladásom: ha akartam, ha nem, lefogtak, és felszúrták a fülemet – ez kisgyerekfejjel brutális és borzasztó dolog, ami nyilván rányomja az ember lelkére a bélyegét. Az én művészetemben is nyomot hagytak ezek az évek” – vallja be Barabás Évinek az RTL Klub Portré című vasárnapi adásában.

A Korál együttes legendás billentyűse és énekese ugyanakkor arról is őszintén mesél, hogy a szíve először 45 éves korában szólította megállásra, egy infarktust követően bypass műtéten esett át, azóta azonban Balázs Fecónak csupán ambuláns beavatkozások segítségével orvosolták szívproblémáit.

Elmondása szerint a színpad az élete, viszont 2016-ban elhatározta, hogy egy kicsit visszafogja magát, és nem vállal többet havonta két előadásnál. Mindemellett azonban izgalommal készül a Korál együttes 40. jubileumi koncertjére, és egy dupla szimfonikus CD-t is készít a legszebb lírai dalaiból.

 

Exit mobile version