3 arctisztító pakolás, amit a pasiknak is érdemes kipróbálni

nlc | 2017. Április 12.
Az egészséges bőr fontos hozzávalója a megfelelő táplálkozás és a kellő mennyiségű víz fogyasztása. A vitaminokat és tápanyagokat tartalmazó életeket amellett, ha megesszük, hatásos arcpakolásokhoz is felhasználhatjuk.

Talán sokan nem is tudják, hogy a konyhákban lévő zöldségek, gyümölcsök nagy része kiváló bőrfrissítő. A citromlé például tökéletes alapja lehet a szépségápolásnak. Ugyanis szinte minden bőrtípusra használható és kiválóan tisztít. A reszelt répa is hasonló csodaszer, a természetesség hívei közül többen használják lereszelve, pakolásnak. Akik szívesen alkalmaznak természetes kozmetikumokat, ezekkel az egyszerű alapanyagokkal többféle természetes arctisztító pakolást készíthetnek. Persze nem szabad megfeledkezni a bőr belső táplálásáról sem. A megfelelő vízfogyasztás mellett a kollagén pótlás is elengedhetetlen szépségünk megőrzéséhez.

A citromlé és a répa mellett az uborka és az aloe a házi patikák kedvelt csodaszere. Az utóbbiakból készített pakolás nemcsak felfrissíti, hanem nyugtatja is a fáradt bőrt. Akik tehetik, tartsanak otthon aloét. Az igénytelennek mondott növényt nem nehéz gondozni, egy dolgot nem szeret csak, a sok vizet. Az egyszerű pakolások mellett kedvelek a több összetevős, házi készítmények, amelyeket nemcsak a nők, hanem a férfiak is használhatják. Három izgalmas receptet hoztunk a tavaszi megújuláshoz.

Bőrnyugtató aloés maszk

Az összetevőket turmixold össze, majd vidd fel az arcodra és hagyd rajta negyed órán át. Nemcsak nyugtat, frissít is!

Tisztító arcradír

Az összekevert alapanyagot alaposan be kell dörzsölni a bőrbe, majd langyos vízzel érdemes jól lemosni. A hatás nem marad el.

Paradicsomos tisztulás

Nemcsak a zsíros bőrre jó ez a pakolás, hanem a paradicsom antioxidáns tartalma miatt alaposan tisztít is.

Olvass még többet a szépségről az NLCafén:

Exit mobile version