A megfeszített munkatempó és a szabadidő hiánya miatt mondtak fel a brit királyi konyhai személyzet tagjai. Azt is kifogásolták, hogy a túlóráért nem kapnak pluszpénzt, és életüket megnehezíti a sok utazás is – írja a Hvg.hu.
A hét távozó szakácsot mások is követtek, összesen több mint 12 dolgozó mondott fel, mert nem jut elég idő a családjukra, és ilyen feltételek mellett nem éri meg a munka. Több felmondott munkavállaló igen jól képzett volt, nem lesz könnyű pótolni őket.
II. Erzsébet étkezési szokásairól nemrégiben jelent meg egy könyv, amelynek szerzője, Darren McGrady 15 évig szolgált a királynő szakácsaként. Első fogásként sárgarépaszeleteket kértek tőle, majd miután nagy műgonddal elkészítette, kiderült, hogy a királynő lovának szánták az ételt.
II. Erzsébet egyébként csak azt eszi, aminek szezonja van, januárban habozás nélkül visszaküldené az epret. A változatosságot viszont nem kedveli. Nem eszik krumplit és főtt tésztát, napi menüjében a hal és a csirke a meghatározó.
Kedveli a salátákat és a friss gyümölcsöket, de utóbbiaknak megadja a módját. A banánt például hámozás után felszeleteli, és villával fogyasztja. A körtét pedig – mint a lágytojást – felülről kikanalazza. Gyengéje a csokoládés keksztorta, ha el kell utaznia, akkor a szakács viszi utána a maradékot. Emellett lefekvés előtt minden este megiszik egy pohár pezsgőt.