HIV-pozitív az Eurovízió-sztár Conchita Wurst

nlc | 2018. Április 16.
Sokáig nem érezte, hogy beszélnie kellene a betegségéről, de Conchita Wurst most mégis nyilvánosság elé állt, és elmondta: HIV-pozitív. Mindezt azért jelentette be, mert megfenyegette egy volt barátja.

Négy évvel ezelőtt, az Eurovíziós Dalfesztivál győzteseként az egész világ megismerte Conchita Wurstot, aki megjelenésével is bőven adott beszédtémát annak idején. De ahogy a Story-gálán is kiderült, az Eurovízió győztese a rengeteg kritika ellenére is mosolygós tudott maradni, és mindenkihez van egy kedves szava. 

Ahogy Conchita Wurstra emlékezhetsz: 

Pedig valószínűleg már akkor tudta, hogy beteg, hiszen egy most közzétett poszt szerint Conchita Wurst évek óta HIV-pozitív. Ez a titok pedig Damoklész kardjaként lebegett a feje fölött, ahogy fogalmazott az énekes, és most megszabadul ettől a tehertől. Igaz, nem önszántából, mert úgy érezte, hogy ez a legbelsőbb magánügye, de egy exbarátja megfenyegette, hogy nyilvánosságra hozza a betegségét. 

Conchita Wurst megköszönte a családjának és a barátainak a támogatást, hiszen a betegsége diagnosztizálása óta mellette állnak, de a hosszú írásban kitért arra is, hogy a rajongóinak is hálás a támogatásért. 

Az Eurovíziós Dalfesztivál győztese köszöni, jól van

„Erősebb, motiváltabb  és felszabadultabb vagyok, mint valaha” – fejezte be az írást az énekes, aki rengeteg biztató üzenetet kapott válaszként. 

 

Exit mobile version