Ritkán látott fotók a szülinapos Hosszú Katinkáról

nlc | 2020. Május 03.
Ma, vagyis május 3-án ünnepli 31. születésnapját az ország egyik sportlegendája, Hosszú Katinka. Ritkán látott fotóalbummal köszöntjük! 

Milyen emlékezetes pillanat volt, amikor a Rióból hazatérő Hosszú Katinka, imádott nagypapája nyakába akasztotta az érmeit! Bár a koronavírus-járvány miatt a 2020-as olimpia rendhagyó módon csúszik, Hosszúnak még vannak tervei. A szülinapos úszónő az MTI-nek azt mondta április elején, hogy nem érzi magát öregnek, még ha tudja is, nem megszokott, hogy valaki 30 éves kora után is úszik. “Úgy érzem, rengeteget tanultam arról az utóbbi években, hogyan kell felkészülnöm és versenyeznem”– mondta. Hosszú szerint a következő egy évben gyűjtött tapasztalat több pluszt fog jelenteni számára.

Így kell a dolgok pozitívumát nézni! Mi pedig ezekkel a különleges fotókkal köszöntjük a bajai csodalányt, Hosszú Katinkát!

Hosszú Katinka

Minden Baján kezdődött, ahol Hosszú Katinka, vagyis az Iron Lady a gyerekkorát töltötte. (fotó SMAG archívum/Nagy Zoltán)

Hosszú Katinka

Első edzője imádott nagypapája, Bakos László volt. Hogy kinek köszönheti, hogy a medence nagyasszonya lett, nem is kérdés. Emlékezetes pillanat volt, amikor a riói olimpiáról hazatérve, nagypapája nyakába akasztotta az érmeket. (fotó SMAG archívum/Nagy Zoltán)

Hosszú Katinka

Első interjúját hétévesen adta. Ekkor már heti öt napot edzett. Elmondta az iskolatévének, hogy az edzséek nagyon szigorúak, mert azt szeretnék a papával, ha a lehető legjobb eredményeket érné el. (fotó SMAG archívum/Nagy Zoltán)

Hosszú Katinka

"Az apukája készíti a halászlevet, én a leveseket és a többi kedvenc ételét; de az én reszortom a kakaófőzés is, pont úgy, ahogy gyermekkorában. Lehet, hogy a világ egyetlen pontján sem iszik kakaót, de otthon biztosan." – mondta Hosszú Katinka édesanyja, Bakos Barbara még 2016-ban. (fotó SMAG archívum/Birton Szabolcs)

Hosszú Katinka

Olykor a bohóckodás is belefér. (fotó SMAG archívum/ Schumy Csaba)

Hosszú Katinka

Az az emlékezetes riói olimpia, amikor Hosszú Katinka 3 arany és 1 ezüst éremmel tért haza. (fotó SMAG archívum/Vörös Szilárd)

Hosszú Katinka

Hosszú Katinka a koronavírus-járvány miatt nem tud medencébe ugrani nyáron, hogy negyedik olimpiai aranyérméért megküzdhessen. A halasztás miatt már 32 éves lesz, mire Tokióban versenyezhet, "Nem érzem magam öregnek, még ha tudom is, nem megszokott, hogy valaki 30 éves kora után is úszik. Úgy érzem, rengeteget tanultam arról az utóbbi években, hogyan kell felkészülnöm és versenyeznem. A következő egy évben gyűjtött tapasztalat több pluszt fog jelenteni, mint ami negatívumot okoz majd az, hogy egy esztendővel idősebb leszek"- mondta az MTI-nek. (fotó SMAG archívum/Nagy Zoltán)

Ezeket talán eddig kihagytad!

Exit mobile version