54 éves korában elhunyt Michael K Williams, a Drót legendás szereplője

V.V.V. | 2021. Szeptember 07.
Az Emmy-jelölt színész, aki az HBO sikersorozatában is szerepelt, 54 éves korában elhunyt. Michael K Williamsre a New York-i apartmanjában találtak rá.

A New York-i Rendőrség szóvivője számolt be arról, hogy Michael K Williams testére a brooklyni lakásában találtak rá, miután az őrsre hétfő délután kettőkor segélyhívás érkezett. 

Michael K Williams nem csak a Drót sorozatban volt emlékezetes (Fotó: Getty)

A New York Post arról számolt be, hogy Williams feltételezhetően drogtúladagolásban hunyt el, miután droghasználatra utaló nyomokat találtak mellette. Williamsre az unokaöccse talált rá, és a Post információi szerint ő hívott segítséget. 

Michael K Williamsnek az első nagy sikert 2002-ben a Drót című HBO sorozat hozta el, legutóbb pedig a Lovecraft Country sorozatban nyújtott emlékezetes alakítást. Színészként rengeteg elismerő kritikát zsebelhetett be, de 30 éves kora előtt a táncosként szerzett hírnevet és többek között Madonnával és George Michaellel turnézott, első filmszerepét pedig a szintén zenei életből érkező Tupac Shakur szerezte neki.

A Drót Omarja ugyan mellékszereplő volt, de mégis az egyik legemlékezetesebb karaktere a sorozatnak, és miközben sorra halmozta az elismerést és rendezett karriert tudhatott magáénak, a magánélete már korántsem volt ennyire kiegyensúlyozott. Köztudott volt, hogy a Dróttal keresett pénzét drogra szórta el, és végül alig maradt valamije, egy bőröndből élt egy newarki házban. Erről az időszakról kendőzetlen őszinteséggel mesélt 2012-ben az nk.com-nak adott interjúban. A sikersorozatot a lelkésze támogatásával fejezte be, a függőségét azonban nem tudta leküzdeni. Emlékezetes pillanat volt, amikor Barack Obama elnök a körútja során megemlítette, hogy a világ legjobb sorozatának tartja a Drótot és a kedvenc karaktere Omar Little. 

„Ott álltam a tömegben és amikor meghallottam, ahogy kimondja a nevemet, az felrázott. Rájöttem, hogy  a munkám igenis számít” – mondta Williams 2017-ben a New York Timesnak adott interjúban.  

Az HBO sokat foglalkoztatott sztárjáról így emlékezett meg: 

„AZ HBO család tagja volt 20 éven át. Miközben a világ tisztában van a hatalmas művészi tehetségével, mi, akik dolgozhattunk vele, Michaelt drága barátnak ismertük. A legmélyebb együttérzésünk a családjának a mérhetetlen veszteségért.”

Rengeteg sztár búcsúzott a színésztől a közösségi oldalakon, Edward Norton, Patricia Arquette és sok vele dolgozó kolléga megrendülten fogadta Williams halálhírét. 

A NYPD jelenleg is nyomozást folytat Williams halála ügyében. 

(via smh.com.au)

Exit mobile version