Tóth Vera keményen bírálja az influenszereket: „Figyeljünk oda a valódi értékekre”

V.B.T. | 2023. Február 10.
Szerinte az influenszerek nem sok értéket képviselnek, ellenben azokkal, akik mások életének megmentésén fáradoznak.

Tóth Verától megszokhattuk, hogy egy-egy, sokakat érintő történés után a saját véleményét is megosztja a közösségi oldalain. Vasárnap volt az első, több mint 100 éve nem tapasztalt nagyságú földrengés a török-szír határnál, azóta pedig több utórengés is követte. Egy pár napos adat alapján már több mint 5 ezren veszítették életüket, több tízezer sérült van és nagyon sok embert továbbra is keresnek a romok alatt. Többek között magyar mentőcsapatok is vannak a helyszínen, az énekesnő pedig őket méltatja, majd összehasonlította a tevékenységüket az influenszerekével. 

Az internet “csodája”: Általa mindent tudhatunk. Végigkövethetjük a törökországi-szíriai eseményeket, ami egyébként elképzelhetetlen, ha az ember nincs ott és nem látja, hogy a földrengés mekkora veszteséget okozott, családokat tépett szét, emberéleteket vett el, otthonokat döntött le, szóval az újjáépülésben a feldolgozás is szerepet játszik majd azok lelkében, akiket közvetlenül érintett a katasztrófa, és azoknál is, akik épp most is segítenek és szörnyű jeleneteket látnak. Közben lejjebb görgetek és a következő szalagcím már az, hogy kik a legértékesebb influenszerek, tiktokerek, internetes emberek, akik a legnagyobb követőszámmal rendelkeznek. Most őket díjazzák, ünneplik, hisz általuk növekszik az eladható tartalom, termék eladási ára. Egymás után jönnek a török események, aztán egy bulvárhír, majd ez. “Kisebb” zavar van az űrben, hogy a valódi értékek ma mit jelentenek pontosan, globálisan nézve?

„Értékes a mentőfiú, aki éppen most húzott ki a romok alól egy gyermeket, de ugyanúgy értékes egy interneten táncoló influenszer is, akiben őszintén szólva, én 38 évesen nem látok olyan maradandó értéket, ami hozzátenne ehhez a világhoz. De a lényeg az, hogy mindkettőre használjuk az “érték” “értékes” szavakat. Azt látom, hogy pl. a Pest Megyei Kutató-Mentők Egyesülete évek óta kéri a közönség segítségét, hogy fennmaradhasson, mint nonprofit szervezet, de egy két lájk, némi támogatás után gyorsan feledésbe merülnek, épphogy megélnek, de közben emberéleteket mentenek saját forrásból szerzett eszközökkel, profi csapattal. Ehhez képest egy influenszer milliókat keres, mert olyan menő, hogy ő abból lett valaki, hogy kirakott egy videót, amin összevissza beszél és ugyan ciki, de mégis oltári népszerűségre tett szert és ezt ő meglovagolta. (…) Nem jó ez így, gyerekek. Figyeljünk oda a VALÓDI értékekre. Vagyis ismerjük fel őket. Ne állítsam szembe a két világot? De, szembeállítom” – írta Facebook-oldalán Tóth Vera.

Fotó: Birton Szabolcs

Exit mobile version