Kubik Anna kiakadt: 66 évesen már nem hívják filmezni

F.C. | 2023. Szeptember 23.
Színházban játszik és szinkronizál, filmes felkérései viszont nincsenek.

Kubik Anna több mint 40 éve színész. Bár már nyugdíjasnak számít, életmódja egyáltalán nem erről tanúskodik. Dolgozik, és mint mondja a munkája az élete. A szerény nyugdíj ellenére azonban mindent nem vállal el, jól fizető, de számára vállalhatatlan szappanoperákba nem megy el. Minderről a Blikknek vallott a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő.

Kubik Anna 2022. januárjában a Hogy volt?! című tévéműsor felvételén – Fotó. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Ugyanannyit dolgozom, mint azelőtt, csak szabadúszóként, így már nem kényszerülök kötelező feladatokra. Az életemet is szabadabban élem, jövök-megyek a színházak között Budapesten és vidéken is, jelenleg Győrben és Debrecenben. Nem tagadom, a nyugdíj mellett a kereset is jól jön, mert sem a nyugdíjunk, sem a fizetésünk nem ér fel az amerikai filmsztárokéval. Az én fizetésem az idei minimálbér körül volt, mikor nyugdíjba mentem” – mesélte.

A filmforgatásokról elárulta, hogy egy ideje nincs az életében. “Kicsit hiányzik is, mert régen nagyon sokat forgattam. (…) A korosztályomra valamiért nem kíváncsiak már a rendezők, vagy én nem ismerem őket, ki tudja? Szappanoperákba nem szeretnék menni, nem látom értelmét. Jó sorozatban szívesen játszanék, de olyan mostanában nem talált meg” – jegyezte a 66 éves Kubik Anna.

Exit mobile version