Elhunyt Sir Michael Gambon, a Harry Potter-filmek Dumbledore-ja

S.D.V. | 2023. Szeptember 28.
Békésen hunyt el a kórházban.

Sir Michael John Gambon a 2002-ben elhunyt Richard Harris után hosszú évekig a Harry Potter-filmek Albus Dumbledore karakterét játszotta. 60 éves pályafutása során rengeteg kiváló filmben szerepelt, emellett számtalan Shakespeare-műben is látható volt.

Sir Michael Gambon (Fotó: 2007 by Entertainment Pictures Murray Close)

A színészt tizenháromszor jelölték Olivier-díjra, ebből háromszor el is vitte a trófeát. 

„A szeretett férj és apa, Michael békésen hunyt el a kórházban, felesége, Anne és fia, Fergus mellett, tüdőgyulladás következtében. Kérjük, hogy tartsák tiszteletben a magánéletünket ebben a fájdalmas időszakban, és köszönjük a támogatást és a szeretetet kifejező üzeneteket” – olvasható a Sir Michael Gambon felesége és fia, Fergus Gambon nevében, Clair Dobbs publicista által írt közleményben. 

Honnan indult?

Érdekesség, hogy az édesanyja varrónő volt, édesapja pedig gépészként vett részt a második világháború utáni London újjáépítésében. 21 éves korára megszerezte a technikusi végzettséget, a húszas évei közepén pedig úgy döntött, hogy színész lesz. 

Sorra reagálnak a Harry Potter-filmek szereplői

„Nagyon szomorú Michaelről ezt hallani. Annyi melegséget és huncutságot adott a forgatásokhoz. Gyerekként magával ragadott, és személyes példaképemmé vált abban, hogy megtaláljam az élet mókáját és különcségét. Minden szeretetemet küldöm a családjának” – írta az Instagram-oldalán Ron Weasley, azaz Rupert Grint. 

Jason Isaacs, aki Lucius Malfoyt alakította, a következőket nyilatkozta elhunyt kollégájáról: „A csodálatos Michael Gambon meghalt. A Potter-filmekben való szereplés legnagyobb izgalma az volt, hogy ismerte a nevemet, és megosztotta velem a félelmet nem ismerő, piszkos szórakozás érzését.” 

Exit mobile version