Sztárok, akik majdnem megölték magukat egy szerep kedvéért

nlc | 2024. Január 03.
Tök jó, hogy ha elkötelezett vagy a munkád iránt, de azért nem kellene belehalni. Még a művészetbe sem.

Valahogy mindig azokból lesznek Hollywood legjobb színészei, akik képesek nyakig elmerülni egy-egy szerepben. Lehet, hogy method actingről van szó. Azaz: mikor a színész a forgatás egész idejére karakterben marad. De az is elképzelhető, hogy „csak” csapótól csapóig hozzák ki magukból a 200 százalékot. Teljesen mindegy; a lényeg, hogy olyan elkötelezett művészek ők, akik a végsőkig képesek elmenni a maradandó alakításért. És valóban, általában döbbenetes, emlékezetes performanszokat látunk tőlünk, melyeket gyakran Oscar-díjjal is jutalmaznak. De megéri az aranyszobor (vagy egyáltalán a jelölés puszta esélye), hogy egészen az őrület határáig vidd az alakítást? A következő színészek vad dolgokat tettek egy-egy szerepért – döntsd el te, hogy megérte-e.

bradley cooper nlc

Az ételművész egy jelenetében Bradley Cooper improvizált: impulzívan zacskót húzott a fejére, amit úgy szorított az arcára, hogy meg is fulladhatott volna. A jelenetben kollégája, Matthew Rhys mentette meg, aki később azt nyilatkozta, nem kellett eljátszania, hogy bepánikolt. (Fotó: Weinstein Company / Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)

Daniel Day-Lewis nlc

Daniel Day-Lewis a leghíresebb (hírhedtebb?) képviselője a method actingnek. A New York bandáiban emiatt nem volt hajlandó vastagabb kabátot hordani a téli hidegben (mert nem lett volna korhű), aztán tüdőgyulladása lett. Mivel teljesen karakterben volt, elutasította a modern orvosi kezelést, csak olyan gyógymódot alkalmazhattak, ami a 19. században is létezett – mely időben az emberek negyede belehalt a tüdőgyulladásba.(Fotó: Miramax / Initial Entertainment / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP)

tom hanks nlc

Tom Hanks annyira elveszett a Számkivetett szerepében, hogy egy ponton még állítólag Wilson hangját is hallotta. De nem ez volt a legdurvább része a forgatásnak. Hanem az, amikor egy lábán lévő vágás miatt kis híján vérfertőzést kapott és meghalt. (Fotó: 7e Art/Dreamworks / Photo12 via AFP)

hilary swank nlc

Hilary Swank staphylococcus fertőzést kapott a Millió dolláros bébi idején, ami akár halálos is lehetett volna, ha nem fordul az utolsó előtti pillanatban orvoshoz. A forgatáson azonban senkinek sem mondta el, hogy beteg, mert úgy érezte, a karaktere sem tenné.(Fotó: Lakeshore Entertainment / Malpas / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP)

ashton kutcher nlc

Ashton Kutcher kétszer is kórházba került hasnyálmirigy-gyulladással (ami végzetes is lehet) a Jobs miatt, mivel Steve Jobs őrült diétáját követte: kizárólag szőlőt volt hajlandó enni. (Fotó: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)

Sylvester Stallone nlc

Sylvester Stallone saját maga kérte Dolph Lundgrent, hogy üsse ki őt a negyedik részben. Ez pedig olyan „hatásosra” sikerült, hogy Stallonét mentőhelikopterrel kellett sürgősen az intenzívre szállítani. (Fotó: 7e Art/MGM/UA / Photo12 via AFP)

Leonardo DiCaprio nlc

Leonardo DiCaprio többször a hipotermia szélére sodródott A visszatérő forgatásán, mivel nehéz szőrmékben úszott a jéghideg vízben. Ja, és mikor olyan fagy volt, hogy a kamerák sem működtek, a színészek akkor sem vehettek fel kesztyűt és sapkát, mert a sztori ősszel játszódik… (Fotó: New Regency Pictures/20th Centur / Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)

Christian Bale nlc

Christian Bale nagy átalakuló hírében áll. Azt azonban soha többé nem csinálná meg, amit A gépész érdekében tett, és csontsoványra fogyott. Azt mondja, ha még egyszer megtenne egy ilyen kunsztot, az biztosan az életébe kerülne. (Fotó: Castelao Producciones / Canal+ E / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP)

matt damon nlc

Matt Damonnek is le kellett fogynia A bátrak igazságáért, de nem kapott egészséges módszert a kezébe. Ezért a diétája kizárólag csirkemellből állt. Szédült, hőhullámai voltak, és ha tovább folytatja az egészségtelen fogyókúrát, az orvosok szerint a szíve is visszafordíthatatlan károkat szenvedett volna. (Fotó: Fox 2000 Pictures / Collection ChristopheL via AFP)

Gunnar Hansen nlc

A texasi láncfűrészes mészárlás forgatása eleve kész rémálom volt, de fordulhatott volna rosszabbra is a helyzet. A Bőrpofát alakító Gunnar Hansen ragaszkodott az igazi láncfűrészhez. Egyszer azonban – miután nem látott jól a maszkjában – megbotlott miközben be volt kapcsolva a láncfűrész, elesett, majdnem megölve saját magát.(Fotó: Vortex / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP)

via

Exit mobile version