Szabadulhat a börtönből a pesti éjszakai élet hajdani ura

Vad Rózsa | 2024. Február 02.
Vizoviczki László szabadulásának egyik feltétele 100 millió forintot meghaladó büntetés kifizetése.

2024-ben szabadulhat a fegyházból a rendőrök megvesztegetése és költségvetési család miatt elítélt Vizoviczki László. A Hajógyári-sziget egykori rettegett urának a két büntetését ugyanis összevonták. Az ítélet még nem jogerős, az ügyészség fellebbezett – írja a hvg.

Vizoviczkire 2012. május 31-én, hatalmas rendőrségi és ügyészségi razzia csapott le. Mellette több rendőrt, köztük a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szervezett bűnözés elleni főosztályának volt vezetőjét, az NNI speciális bűnözői csoportok elleni osztályának egykori irányítóját, a BRFK egykori közrendvédelmi főosztályvezetőjét, valamint a

BRFK volt felderítő nyomozóját is őrizetbe vették.

Vizoviczki illegális módszerekkel szerezte meg szórakozóhelyeit, emellett milliós összegeket fizetett azért, hogy bűnügyi információkhoz jusson, illetve, hogy szórakozóhelyein ne razziázzanak a rendőrök, konkurenseinél viszont igen. Összesen huszonkét vádlottat állítottak bíróság elé vesztegetésért, köztük hét rendőrtisztet – öten vezető beosztásban voltak –, egy volt tűzoltó századost, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőr főhadnagyát, egy önkormányzati köztisztviselőt és egy közegészségügyi felügyelőt.

Vizoviczki 2019-ben mindent beismert,

jogerősen hét év szabadságvesztésre ítélték rendőrök megvesztegetése, további hetet pedig költségvetési csalás miatt. Büntetéseit összesítették, abba beszámították a letartóztatásban és a bűnügyi felügyelet alatt töltött időt, így büntetése nyolc évre és négy hónapra rövidült. Szabadítása ellen az ügyészség fellebbezett. Szabadulásának feltétele, hogy be kell fizetnie azt a százmillió forintot meghaladó pénzbüntetést, amit a jogerős ítéletben megállapított a bíróság. Vizoviczki időközben visszakapta a rekordösszegnek számító, 250 millió forintos óvadékát, aminek segítségével egy időre elkerülte a letartóztatást.

Exit mobile version