Örök nyugalomra helyezték Tompos Kátyát

M. P. | 2024. Július 03.
Teljes titokban temették el a május 31-én elhunyt színésznőt, Tompos Kátyát. A művésznő végső fekhelye a Farkasréti temetőben található.

Teljes titokban örök nyugalomra helyezték Tompos Kátyát. A május 31-én elhunyt színésznőt a napokban a Farkasréti temető 31-es parcellájában kísérték utolsó útjára.
 

Fotó: Getty Images

Teljes titokban örök nyugalomra helyezték Tompos Kátyát

A nagyrészt hófehér rózsákból álló koszorúkon lévő egyik szalagon Kátya édesanyja üzent a lányának egy idézettel, míg más a saját költeményével tisztelgett a színésznő emléke előtt.

“A családtagok kérésére nem lesz nyilvános a temetés, csak a szűk család, a barátok és a kollégák vesznek részt rajta” – mondta a Blikk megkeresésére néhány héttel ezelőtt Kálnási Anikó, Tompos Kátya menedzsere és jó barátja, aki akkor hozzátette: később a színésznő tisztelőinek is lesz lehetőségük a búcsúzásra a sírnál. – “Utólag nyilvánosságra hozzuk majd, hol temettük el Kátyát, azért, hogy a rajongók is leróhassák a kegyeletüket, de szeretnénk ezt a búcsút bensőségesen átélni, főleg azért, mert maga Kátya is visszahúzódó ember volt, aki kerülte a felhajtást. Éppen azért rendeztük a múltkori virrasztást, hogy mindenki, aki szerette, méltó módon elköszönhessen tőle.”

Tompos Kátya május 31-én hunyt el egy hosszan tartó, súlyos betegség következtében. A Jászai Mari-díjas színművésznő éveken át küzdött a gyógyíthatatlan betegséggel, és elképesztő erejének, kitartásának, valamint élni akarásának köszönhetően sokáig hősiesen állt helyt. Bár nyilvános szereplései megritkultak, amikor színpadon volt, a közönség számára életerőt és energiát sugárzott.
 

Az állapota azonban az utóbbi hónapokban egyre rosszabbra fordult, ezért végül – elfogadva a barátai unszolását – beleegyezett, hogy a betegségének ténye nyilvánosságra kerüljön annak érdekében, hogy a gyógyulásáért májusban jótékonysági estet szervezhessenek.

A Hrutka Róbert által szervezett esten túl szabadon is lehetett adakozni a Fábián Juli Emlékalapítványon keresztül, így hamar összegyűlt a kezeléséhez szükséges összeg. Ismert emberként Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc is nagyobb összeget, húszmillió forintot adományoztak a gyógyulásáért.

Ám a segítség túl későn érkezett, és alig néhány nappal azután, hogy összegyűlt a külföldi kezeléshez szükséges pénz, a színésznő szervezete feladta a hosszú évek óta tartó küzdelmet.

Halála után egy héttel virrasztást tartottak az emlékére a Várkert Bazár neoreneszánsz kertjében. Az eseményen több száz megrendült rajongó vett részt, valamint jelen volt Hrutka Róbert, Peller Anna és Cserpes Laura is.

Via

Exit mobile version