Tüdőbetegsége miatt életmentő műtét vár Galambos Lajosra

F. B. | 2024. Július 10.
A trombitás számára elkerülhetetlen a műtét, állapota azonnali beavatkozást igényel, amelyet a reintegrációs időszak során tervez elvégeztetni.

Alig pár napja szabadult a börtönből Galambos Lajos, máris rossz hírt kapott. A trombitásra súlyos tüdőbetegsége miatt vár egy életmentő műtét, állapota azonnali beavatkozást igényel. 

Fotó: Olajos Piroska

Galambos Lajos már súlyos betegen vonult be a börtön falai közé, hogy megkezdje büntetését Baracskán, amire az áram-, víz- és gázlopás miatt ítélte a bíróság. A mulatós sztár elárulta, hogy már a büntetésének letöltése alatt is egészségügyi ellátásra volt szüksége, amit Budapesten végeztek el rajta, teljes titokban. 

A bv mindent megtett annak érdekében, hogy a betegségeim kezelve legyenek. Ennek ellenére én egy magánklinikára jártam korábban, és ezt nem tudta a bv biztosítani, de a Péterffybe kiszállítottak például. Teljes diszkrécióval meg tudták oldani, szerintem nem látott ott senki. Beállt a bv-s autó, őrökkel és bilinccsel érkeztem

– mondta Lajcsi Hajdú Péter a Frizbi különkiadásának felvételén, amely szerdán 19 órától lesz látható a Frizbi TV YouTube-csatornáján.

Lajcsi azt is hozzátette, hogy bár a fővárosi kórházban is már megállapították nála a műtét szükségességét, ám a speciális altatást, amelyet igényelt volna ott már nem tudták számára biztosítani. 

Azt a műtétet, amire nekem szükségem lenne, elvégzi a Péterffy kórház, de az egyéb preparáló és hozzátartozó dolgokat nem tudja elvégezni. Az én esetemben az altatás is egy bonyolult téma, ezért csak speciális altatóorvos jelenlétében javasolták a műtétet – tette hozzá Lajcsi, aki elmondása szerint ekkor a bíró tanácsára a büntetése felfüggesztését kérte, hogy egy megfelelő intézményben el tudják végezni rajta a szükséges beavatkozást, majd a lábadozás után visszatérjen, hogy leülje a hátralévő büntetését.

Ezt azonban végül nem engedélyezték, a 14 hónapos benntartózkodás után pedig immár sürgőssé vált az életmentő operáció. 

Most a reintegrációs időszak során tervezem elvégeztetni ezt a műtétet

– tette hozzá a zenész, aki szerint a COPD nevű tüdőbetegsége és a tüdőtágulata minden bizonnyal a sokéves trombitálás miatt alakulhatott ki. A magánmentővel való bevonulásra pedig azért volt szüksége, mert nem volt teljesíthető, hogy egy oxigénpalackkal és egy apnoékészülékkel úgy vonuljon be, hogy a vállán beviszi.

Via

Exit mobile version