Gyászol Bunyós Pityu, tragikus balestben veszítette el olimpikon barátját

S. Z. | 2024. Július 11.
Petrovics János, a hévízi szálloda bontása közben elhunyt olimpikon gyerekkori barátja volt a mulatós zenésznek.

Bunyós Pityu egyik legjobb barátja volt Petrovics János ökölvívó olimpikon, aki július 8-án a hévízi Aqua Hotel bontása közben életét vesztette. A munkálatok során leomlott egy fal, amely maga alá temette az 52 éves férfit, és hiába siettek a közelben lévők és a hotel orvosa a segítségére, a helyszínen meghalt.

A halála előtti napon, tehát mondhatom, hogy a tragédia előtt néhány órával beszéltem vele telefonon. Jó volt a kedve, és meg is hívott magához Zala vármegyébe

– mondta a Borsnak Bunyós Pityu, akit lesújtott a hír.

Bunyós Pityu (Fotó: Olajos Piroska)

A lapnak elmesélte, hogy gyerekkoruk óta ismerték egymást, az 1992-es barcelonai olimpián egy szobában aludtak. A mulatós zenész szerint Petrovics „irdatlanul nagyot” tudott ütni, nem véletlenül lett magyar bajnok.

Bunyós Pityu méltatlannak tartja, hogy az egykor tehetséges sportoló később nem tudott az ökölvívásból megélni. Próbálkozott a profi boksszal, de nem jött össze neki, és edzőként sem tudott annyit keresni, hogy ne legyen rászorulva más bevételi forrásokra.

„Senki sem akarja elhinni, hogy ez a csupaszív gyerek már nincs köztünk” – mondta Bunyós Pityu hozzátéve, hogy az egész ökölvívó társadalom gyászolja Petrovics Jánost.

Exit mobile version