Járai Máté elhatározta, a sérülése ellenére is indul a Balaton-átúszáson

M. P. | 2024. Július 11.
Járai Máté új célt tűzött ki, mégpedig, hogy indul a elindul a Balaton-átúszáson. A színész viszont a felkészülés alatt egy elég súlyos sérülést szenvedett.

Járai Máté új célt tűzött ki maga elé: elindul a Balaton-átúszáson, habár saját bevallása szerint nem igazán tud úszni. 
 

(Fotó: Trenka Attila / fotocentral.hu)

 

Járai Máté izgatottan beszélt arról az RTL Reggeliben, hogy indul a Balaton-átúszáson, ami azért is nagy dolog számára, mert idáig nem tudott úszni. A színész a balesetet szenvedett a felkészülés közben, s a felesége, Kíra sem akarta elhinni, hogy mi történt.

„Ezt én már nagyon régóta a fejembe vettem, ez egy bakancslistás álom. (…) Az hozzátartozik ehhez a történethez, hogy 3 éve, amikor a Survivor volt, és tudtam, hogy rengeteg vízi feladat lesz, elmentem egy úszásoktatásra, ahol csak engem oktattak, tehát nem gyerekekkel kerestük a gumikacsákat a víz alatt. Én például azt, hogy úgy menjek le a víz alá, hogy nem kell befogni az orromat, most tanultam meg felnőtt fejjel. És iszonyú büszke voltam, és mentem haza, mondtam a Kírának, hogy egy újabb gumikacsát hoztam föl! Mire ő: te annyira cuki vagy, hogy ennek 40 évesen így tudsz örülni! De tényleg, ez egy nagyon jó élmény, ha valamit felnőtt fejjel tanulsz meg” – mesélte a nevezésével kapcsolatban.

Máté elmondta, korábban sokat futott, de az úszás soha nem ment neki igazán, viszont az úszásóráknak köszönhetően már magabiztosabb. A Balaton-átúszás előtt azonban váratlan pillanatban sérült meg.

„Én félmaratonokat futottam, soha semmi baja nem volt se a bokámnak, se térdemnek. Most úsztam másfél órát, és kábé az ötödik percben… odakaptam, és gyerekek, kiment a bokám a víz alatt! Én nem tudom, hogy ilyet ki tud még, de szerintem Guinness-rekorder vagyok ebben. Víz alatti bokakiforduló világbajnok. Ilyen nincs! Kíra végig meg volt győződve róla, amikor látta a lila duzzanatot, hogy belerúgtam egy kőbe vagy a másik lábamba, de nem. Most innen, tőletek egyből a gyógytornászomhoz megyek, aki be fogja tape-elni, tekergeti… de én fél lábbal is leúszom” – jelentette ki elszántan.

Via

Exit mobile version