10 tökéletes keresztnév, ha koronás nemesekről neveznéd el a gyermekedet

nlc | 2024. Július 13.
Te melyiket választanád?

Jöjjön 10 név, amit érdemes átgondolni!

Katalin hercegné

Kezdjük Katalin hercegnével. A Katalin görög eredetű név, a jelentése pedig: mindig tiszta, nyilazó, biztosan célzó. (fotó: Profimedia)

Kamilla királyné

Folytassuk a sort Kamilla királynéval. Ez már egy latin eredetű név, aminek jelentése: nemesi születésű (A Kamill férfinév női párja). (Fotó: Profimedia)

Leonóra spanyol hercegnő

Az elképesztően szorgalmas 18 éves spanyol trónörökösnek a Leonóra nevet adták a szülei. Az arab eredetű név jelentése: Isten az én világosságom. (Fotó: Profimedia)

Fülöp belga király

Fülöp belga király 11 éve van már hivatalban. A görög eredetű név jelentése: a lovak kedvelője. (fotó: Profimedia)

II. Albert monacói herceg

Ritkán beszélünk II. Albert monacói hercegről. A nemes, fényes jelentésű név egyébként germán eredetű. (fotó: Profimedia)

Vilmos herceg

Nemcsak a brit trónörököst hívják Vilmosnak, hanem a luxemburgit is. A Vilmos  latin - germán eredetű név, aminek jelentése: erős akaratú védelmező. (fotó: Profimedia)

Erzsébet hercegnő

A belga király trónörököse Erzsébet hercegnő. Régen sokkal gyakrabban adták ezt a bibliai eredetű nevet, aminek jelentése: Isten az én esküm, Isten megesküdött, Isten a teljesség, a tökéletesség. (fotó: Profimedia)

Katalin Amália

Katalin Amália orániai hercegnő, apja után fogja megörökölni a holland trónt. A Katalin névvel már foglalkoztunk, de mi a helyzet az Amáliával? Ez egy germán eredetű név, jelentése az Amálok (gót királyi család) védelmezője. (fotó: Profimedia)

XVI. Károly Gusztáv

Tudtad, hogy a svéd királyt (XVI.) Károly Gusztávnak hívják? A Károly egyébként magyar eredetű, a jelentése pedig: derék ember, szabad férfi, legény, paraszt. A germán - skandináv eredetű Gusztáv jelentése a gótok támasza, támasz a harcban. (fotó: Profimedia)

X. Frigyes

Végül beszéljük X. Frigyesről, az új dán királyról. A német-magyar keresztnév jelentése: béke, védelem, uralkodó. Jobbat nem is kaphatna egy uralkodó! (fotó: Profimedia)

Exit mobile version