Örökbefogadás és lombikprogram? Mindkettőn elgondolkodtak Ördög Nóráék

M. P. | 2024. Július 22.
Ördög Nóra mindig nyíltan beszélt a lombikprogramról és arról, szerinte ez nem egy negatív dolog. Most elárulta, hogy miért döntött úgy, nem titkolja ezt a szakaszát az életüknek.

Ma már egészen másként gondol az örökbefogadás lehetőségére, bevallása szerint két évvel ezelőtt a férjével komolyan gondolkoztak azon, hogy magukhoz vegyenek egy hátrányos helyzetű kisbabát.
 

Fotó TV2 / fotocentral.hu

Nemrég Kadarkai Endre beszélgetése Ördög Nórával, amit a Sopronfesten vettek fel. Szóba került többek között Lilu is, akivel Ördög annak idején a Csillag születiket vezette együtt. A téma kapcsán a műsorvezető elmondta: máig úgy véli, hogy egykori kolléganőjével jóban vannak, de nagyon rosszul esett neki az, ahogyan utóbbi az RTL 25. évfordulós műsorában nyilatkozott a közös múltjukról.

Én elmondtam, hogy szerintem mi tök jól dolgoztunk együtt. Emlékszem is arra, talán pont ő nyilatkozta, hogy tulajdonképpen az, hogy két ember hogyan tud együtt dolgozni, az nem a színpadon, a műsorban a kamerák előtt dől el, hanem hogy egyébként van-e miről beszélgetniük az öltözőfolyosón, amíg eljutunk odáig hogy kimenjünk.

– mesélte Ördög Nóra.

Nóra szerint ezt a közös munkát keresztülvágták Lilu a nyilatkozataival, akinek Nóra szerint megváltozott a fejében ez az emlék kettejük közös munkájáról. Hozzátette: úgy véli, „TV2-es arcként sok mindenki szemében visel billogot a homlokán”.

„Nyilván ez inkább egy ilyen politikai ügy, ideológiai ügy. Ez sok mindennel függ össze. Én abszolút szakmai alapon közelítettem mindig is a tévézéshez, és továbbra is mereven távol tartom magam minden politikával átitatott dologtól. De nyilván az egy tény, hogy én a TV2-nél dolgozom, és szerintem ő ezt bocsájtja meg nekem nagyon nehezen. Ő soha nem jött volna a TV2-höz dolgozni, neki nagyon más elvei vannak ezzel kapcsolatban. Én ezt is megértem abszolút, nekem az fáj csak, hogy a mi közös múltunk ez ilyen módon relativizálva lett”
– fogalmazott a műsorvezető, hangsúlyozva: nagyon szeretné visszaidézni azokat a közösen eltöltött napokat, amikor nagyon jókat beszélgettek Liluval.

Később a gyermekvállalás témájára is kitértek a Kadarkai műsorban, Endre arról is kérdezte Ördög Nórát, annak idején nagy megfontolás tárgya volt-e, hogy a lombikprogrammal kiálljanak a nyilvánosság elé. Mint ismeretes, a műsorvezető és férje, Nánási Pál három évig küzdöttek az első gyerekükért, 2 sikertelen lombik is volta hátuk mögött. A témával kapcsolatban Nóra elárulta, hogy nem akart titkokat, hiszen, ha egyszer kiderült volna, akkor biztosan összesúgtak volna a hátuk mögött, tehát ezt az utat tisztábbnak érezte.

De hát ezért adta a lombikprogramot is az emberiség kezébe. A teremtő dolgát meg lehet egy kicsit segíteni. (…) Az nem fordult meg a fejemben, hogy nekünk nem lesz gyerekünk, sőt, én kifejezetten dühös voltam arra, aki felvetette, hogy akkor az örökbefogadáson nem kezdünk-e el gondolkodni. Most már azóta ezt is látom, hogy ez butaság, és nagyon javaslom azoknak, akik még csak akár az elején járnak a lombikprogramnak, és hallani sem akarnak az örökbefogadásról, hogy egy kicsit legyenek esetleg nyitottak és olvassanak utána. Érdemes beadni a papírokat minél előbb, mert mire a lombikprogrammal eljutnak esetleg odáig, hogy eltelik 4-5 év sikertelen próbálkozással, addigra már legalább ugye az örökbefogadási rendszerben, ami egy nagyon hosszú várakozást igénylő dolog, el tudnak jutni egy jó pozícióba. Ha esetleg az a vége, hogy akkor örökbefogadás.

-árulta el Nóra, de azt is kifejtette, hogy nem csak a lombikon, de az örökbefogadáson is elgondolkodtak annak idején.

„Elkezdtem játszani ezzel a gondolattal, hogy nekünk meg kéne mentenünk mondjuk egy hátrányos helyzetű cigány kisbabát. Ezzel is akár példát is mutatni, meg egyszerűen jobbá tenni egy olyan kisgyerek sorsát, akit adott esetben nem akar senki örökbe fogadni.”
– A műsorvezető elárulta, komolyan gondolta, hogy magukhoz vesznek majd egy hátrányos helyzetű gyereket, azonban később mégis úgy határoztak, hogy maradjon meg a családjuk így, ahogy van.

Via

Exit mobile version