Magyar sztárok, akik megjárták a börtönt

nlc | 2024. Július 23.
Meglepően sok magyar híresség járta meg az évek során a börtönt. Vannak, akik kisebb kihágásokért, mások komolyan bűntettekért kerültek rács mögé.

Július elején érkezett a hír, hogy Lagzi Lajcsit, vagyis Galambos Lajost kiengedték a börtönből. A sztárt három és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság gáz-, villany- és vízlopás miatt. A zenész-producer végül csak 14 hónapot töltött rács mögött, nyomkövetővel a bokáján szabadulhatott, ám az otthonát nem hagyhatja el. 

Fotó: Olajos Piroska/Fotocentral

„A reintegrációs kérelem minden feltétele adott volt, ám valamiért első fokon a bíróság nem látta biztosítottnak a társadalmi életbe való fokozatos visszatérésemet, ezért volt szükség egy újabb, kibővített beadványra. Erről aztán nem egy bíró, hanem egy bírói tanács döntött, szerencsémre kedvezően”nyilatkozta a börtön elhagyásának körülményeiről Lagzi Lajcsi, akit két fia vitt haza boldogasszonypusztai otthonába.

Nem ő azonban az egyetlen magyar sztár, aki megjárta a börtönt. Az alábbi galériában összeszedtük azokat a hírességeket, akik kisebb kihágásokért, esetleg komolyabb bűncselekmények miatt tapasztalták meg, milyen elveszíteni a szabadságukat.

Nézd meg, kikről van szó!

manuel nlc

Manuel a nyár elején közölte a rajongóival, hogy „holnaptól eltűnök pár hétre, mert meg kell kezdenem a rám kiszabott, közel 1 hónapos szabadságvesztést fogházban egy régi ügy miatt. 2017-ben letartóztattak engem és pár barátomat egy maréknyi fűvel, aminek ez lett a vége.” A rapper június végén szabadult. (Fotó: Birton Szabolcs/Fotocentral)

varga miklós joe nlc

Varga Miklós, azaz Joe korábban zsarolásért ült a baracskai büntetés-végrehajtási intézetben. Ez még azelőtt történt, hogy az Éjjel-nappal Budapesttel befutott volna, azóta tisztességes életet él. (Fotó: RTL / Sajtóklub)

Aurelio nlc

Aurelio 2017-ben elaludt egy bajai étteremben, ahol egy ismerőse kirabolta. A celeb egy barátjával összefogva másnap megkeresték a férfit, dulakodtak, betuszkolták a kocsiba és elvitték, hogy visszaszerezzék Aurelio pénzét. Ezért a valóságshow sztárt emberrablásért először 4 évre, majd 2 év 3 hónapra ítélték. Ehhez jött hozzá a felfüggesztett börtönbüntetésének időtartama, 1 év 2 hónap, amit korábban drogbirtoklásért kapott. Aurelio idén szabadult. (Fotó: Nagy Zoltán/Fotocentral)

zalatnay sarolta nlc

Zalatnay Saroltát 2004-ben csalás miatt ítélték 3 év börtönbüntetésre. Végül 2 év után szabadult. (Fotó: TV2 / press.tv2.hu)

damu roland nlc

Damu Roland Vajna Tímea bántalmazásáért ült börtönben 2012 áprilisa és 2015 áprilisa között. (Fotó: Birton Szabolcs/Fotocentral)

herczeg zoltán nlc

Herczeg Zoltán divattervezőt 2022 októberében tartóztatták le kábítószer-kereskedelem és -birtoklás gyanújával, miután körülbelül 100 gramm marihuánát és 16 gramm kokaint találtak nála. Fél évig ült fegyházban, ezután közel 4 hónapot házi őrizetben töltött. Idén áprilisban az ügyészség 2 év, 8 hónap letöltendő börtönbüntetést kért rá. Ezzel kapcsolatban ítélet még nem született. (Fotó: Olajos Piroska/Fotocentral)

stohl andrás nlc

2010-ben Stohl András alkohol- és kokainfogyasztás után autóba ült, balesetet okozott (melyben négyen sérültek meg, egyikük súlyosan), majd elhajtott a helyszínről. A színész-műsorvezetőt 10 hónapos börtönbüntetésre ítélték, de 5 hónap után, 2012 áprilisában szabadlábra helyezték. (Fotó: Olajos Piroska/Fotocentral)

Exit mobile version