Már nincsenek ott a koszorúk: Így néz ki Tompos Kátya sírja most

M. P. | 2024. Július 23.
Tompos Kátya 41 éves korában hunyt el, sírja a Farkasréti temető művészparcellájában található. A színésznő végső nyughelye már nem rózsákkal van borítva.

Tompos Kátya, a Jászai Mari- és Junior Prima-díjas színésznő és énekesnő 41 éves korában hunyt el egy hosszan tartó és ritka daganatos betegség következtében. Betegségéről csak keveset lehetett tudni, és csak május elején derült ki, hogy ez volt a visszavonulásának oka. A színésznőnek speciális gyógykezelésre lett volna szüksége, amit kollégái és barátai szerettek volna támogatni. Rábeszélték, hogy engedje meg, hogy gyűjtést szervezzenek a kezelés finanszírozására, de sajnos már túl késő volt.

Fotó: Rozmanitz Gábor/ fotocentral.hu

A sírhelyről készült első fotók alapján a végleges sírkő még nem készült el, az ideiglenes fejfán pedig ez áll: „Szeretünk Kátya”. Néhány héttel ezelőtt még fehér rózsák és koszorúk borították Tompos Kátya sírját a Farkasréti temető művészparcellájában. 

A Bors olvasója a hétvégén elhunyt rokona sírját látogatta meg a Farkasréti temetőben. Elmondása alapján épp az autója felé ballagott, amikor meglátta Tompos Kátya végső nyughelyét, ami meglepő látványt nyújtott. A sok koszorút, virágot mind eltakarították, a földhalom teljesen rendezett volt. 

„Nagyszüleim nyugszanak a Farkasréti temetőben, gyakran meglátogatom őket. A hétvégén is így tettem. Már épp hazafelé tartottam, amikor megláttam, hogy Tompos Kátyát is ide temették. Nagyon szerettem őt, a My fair lady-ben is láttam, ezért elidőztem egy kicsit a sírjánál. Bízom benne, hogy hamarosan már egy hozzá méltó emlékhely áll majd a földkupac helyén, de tudom, hogy ehhez még idő kell”

– mesélte az olvasó, aki néhány fotót is készített Kátya végső nyughelyéről.

 

Exit mobile version