Ma ünnepli 81. születésnapját a botrányhős, Mick Jagger

M. P. | 2024. Július 26.
Jagger karrierjének egyik leghírhedtebb botránya 1967-ben történt, amikor őt és zenésztársát, Keith Richardsot egy rendőrségi razzia során letartóztatták.

Ma ünnepli 81. születésnapját Mick Jagger, a The Rolling Stones frontembere. Jagger élete a hírnév, a túlzások, a vitatott megszólalások és tettek kavalkádja volt, amelyek gyakran sokkolták a világot.

Mick Jagger párja, Melanie Hamrick 44 évvel fiatalabb a rocksztárnál. Jagger idén tölti 81-et, míg Hamrick a 37-et tapossa. 2014 óta alkotnak egy párt, kapcsolatukból egy kisfiú született. (Fotó: Getty Images/Stephane Cardinale – Corbis)

Jagger egyik leghírhedtebb botránya 1967-ben történt, amikor őt és zenésztársát, Keith Richardsot egy rendőrségi razzia során letartóztatták Richards vidéki házában. Jaggert három hónap börtönbüntetésre ítélték, bár a büntetést később fellebbezés miatt feltételes felmentésre mérsékelték.

Jagger a hatvanas évektől egészen a hetvenes évek végéig rendszeres szerhasználó volt. A beszámolók szerint az énekes leginkább a kokaint vegyítette az alkohollal, de 1995-ben a Rolling Stone magazinnak bevalotta, hogy ő és a zenekar többi tagja LSD-t használt a Their Satanic Majesties Request című albumuk felvételei közben. „A borítókép készítésekor LSD-n voltunk”.

Valószínűleg túl sok drogot toltam

 

– mondta, amikor a lemez minőségéről beszélt.

Mick Jagger magánélete gyakran szerepelt a címlapokon, különösen számos kapcsolata és szerelmi viszonya. Egyetlen házassága Bianca Pérez-Mora Maciasel nyolc évig tartott, másik komoly kapcsolata pedig Jerry Hall-lal volt. Az énekes mindkét nőt megcsalata: még együtt volt Hall-al, amikor 1991 és 1994 között viszonya volt Carla Bruni olasz énekesnővel/modellel, aki később Franciaország First Ladyje lett.

Jaggernek nyolc gyermeke született öt különböző nőtől, a folyamatos hűtlensége és az ellene indított apasági perek viszont tovább erősítették a “hedonista rocksztár” imázsát.

A kezdeti évek a sokkolás időszaka voltak, de a dolgok nem maradhatnak így örökké. Amikor az ember elkezdi, akkor megpróbálja felrázni a könnyűzenét. Mi ebben elég jók voltunk. Megvolt a saját stílusunk, a saját megközelítésünk, és másképp viselkedtünk. És ez sokakat kiakasztott. Szerintem sokszor az emberek túlreagálták a dolgokat, de az egész kicsit közhelyessé vált. Ez bizonyos szempontból jó szolgálatot tett nekünk a dal… észrevettek minket 

 

-mondta Jagger a The Independentnek a dalról.

A botrányok ellenére Mick Jagger továbbra is a rocktörténelem egyik legikonikusabb alakja. Az énekes ellentmondásos ügyei ahelyett, hogy csökkentették volna a népszerűségét, gyakran inkább csak növelték az őt körülvevő mítoszt. Drogügyei, afférjai és polgárpukkasztó nyilatkozatai igazi rock ‘n’ roll legendává tették.

Via

Exit mobile version