Így él most a kétezres évek kedvence, Kimi Räikkönen

D. A. | 2024. Július 30.
A Jégember ugyan 2021-ben visszavonult a versenyzéstől, azért még mindig tűzközelben van.

Ami Crawford, Schiffer, Campbell, Turlington és Evangelista volt a modellvilágban, az Häkkinen, Räikkönen, Coulthard, Barrichello és Schumacher az autóversenyzésben. A nevek olyan mélyen égtek a köztudatba, hogy még az is hallott róluk, aki egyébként életében egyetlen Forma-1 versenyt sem látott, hiszen páratlan tehetséggel rótták mindannyian a köröket.

Räikkönen karrierje érdekesen indult, még mielőtt a Forma-1 versenyeihez csatlakozott, gokartversenyeken mérettette meg magát, itt fedezték fel a kétezres évek elején. Fiatal kora – és tapasztalatlansága – ellenére egy évvel később már a McLaren-Mercedes színeihez csatlakozott, csapattársa Coulthard lett. Miután élete első versenyén, a 2002-es ausztrál nagydíjon harmadik helyen végzett, Räikkönen neve fogalommá vált, és 2021-es visszavonulásáig legendának számított. Többek között 2007-ben világbajnoki címmel is gazdagodott.

Bár az azóta eltelt időben is gyakran látni őt különböző versenyeken, 2021 óta meglehetősen sokat változott az élete. Csak egy dolog maradt ugyanaz: a kimért, jeges stílus, ami tökéletesen passzol a Jégember becenevéhez. Kivéve, ha a családjáról van szó, akkor kenyérre lehetne kenni.

Räikkönen kezdet

2000-ben, az első versenyei egyikén. (Fotó: Getty Images/Mark Thompson)

Räikkönen fiatal

Annyira jónak bizonyult, hogy egy tesztkört követően szerződtették, és alig egy évvel később már a McLaren-Mercedeshez igazolt. (Fotó: Getty Images/Mark Thompson)

Räikkönen és az első felesége

2004-ben vette el Jenni Dahlmant, akitől aztán tíz év után elvált, ebből a házasságból nem született gyermeke. (Fotó: Getty Images/Andreas Rentz)

Räikkönen és Schumacher

Schumacherrel egyszerre voltak vetélytársak és barátok. Annak ellenére is, hogy két meglehetősen különböző habitusú emberről beszélünk. (Fotó: Getty Images/Clive Mason)

Räikkönen családja

Minttu Räikkönennel 2016-ban kötötték össze az életüket, egy kisfiú és egy kislány után tavaly ismét gyermekáldás elé néztek. A kis Räikkönenek kiköpött másai az édesapjuknak, aki a felesége nyilatkozatai alapján meglehetősen nyugodt apuka. (Fotó: Getty Images/Pool)

Räikkönen most

2021-ben vonult vissza a versenyzéstől, azóta a Kawasaki csapatfőnöke, úgyhogy azért nem távolodott el túlzottan a tűztől. (Fotó: Getty Images/Chris Graythen)

Exit mobile version