Nem találták Milák Kristóf legyőzőjét a doppingellenőrök

F. B. | 2024. Augusztus 01.
Hiába keresték, sehol sem találták az olimpiai faluban a francia úszót a doppingellenőrök egy előre be nem jelentett vizsgálat során.

Akár nagy bajba is kerülhetett volna Léon Marchand, a 2024-es párizsi olimpiai játékok francia sztárúszója, akit hétfő este hiába kerestek a doppingellenőrök az olimpiai faluban, sehol sem találták. Mint később kiderült, az ellenőrök hibáztak, a francia sportoló estében ugyanis szóltak arról, hogy máshol fog tartózkodni. 

Fotó: Getty Images

Amikor a doppingellenőrök kora reggel 5 óra 45 perckor előre be nem jelentett mintavétel céljából megérkeztek az olimpiai faluba Milák Kristóf szerda esti legnagyobb riválisát sehol sem találták, Marchand ugyanis a párizsi La Défense Aréna melletti lakásban pihent éppen, amelyet a Francia Úszószövetség foglalt le a számára, hogy megkímélje még az utazás fáradalmaitól is.

Mint azt a L’Équipe című újság megírta, és a Magyar Nemzet kiszúrta, nem az úszó, hanem a doppingellenőrök hibáztak. A francia klasszis tartózkodási helyéről jelezték ugyanis, hogy Marchand az olimpiai falu helyett a lakásban tartózkodik, amelyet a Francia Úszószövetség foglalt le a számára. Hibájukra azonban csak akkor jöttek rá, amikor már felkeltettek mindenkit a francia úszóválogatottból, köztük például Yohann Ndoye Brouardot is. 

Habár szép az ellenőröktől, hogy felvállalták hibájukat, érthetetlen, hogy hogyan történhet meg egy ilyen félreértés, ráadásul pont a franciák között, akik még egy nyelvet is beszélnek…

Exit mobile version