„Borzasztó volt a Szajna” – megszólalt a magyar triatlonista a folyóról

F. B. | 2024. Augusztus 02.
Kuttor-Bragmayer Zsanett a 26. helyet szerezte meg az olimpián, majd a versenyt követően arról is nyilatkozott, hogy milyen érzés volt úsznia a Szajnában. 

Aki követte az elmúlt napok híreit, az tudja, hogy a Szajna rossz vízminősége miatt elmaradtak benne az edzések és napokat tolták a benne folyó versenyszámokat is. Sokáig nem is lehetett tudni, hogy vajon a folyó alkalmas lesz-e az úszásra. Párizs térségében amúgy több mint 1,4 milliárd eurót fordítottak arra a szervezők, hogy tisztító- és vízelvezető rendszereket telepítsenek a Szajnára azért, hogy a nyílt vízi úszóversenyeket a folyóban, a metropolisz nevezetességei mentén rendezhessék meg. Végül azonban megfelelőnek minősítették a folyó vizét az úszásra, így megkezdődtek benne a versenyek. 

Fotó: Getty Images

Kuttor-Bragmayer Zsanett most elárulta az Origo-nak, hogy milyen volt úszni az erős sodrású, nemrégiben még túlzottan szennyezett folyóban. 

Borzasztó volt a Szajna, gyakorlatilag egy helyben úszott mindenki. Nekem is küzdenem kellett, de szerencsére a falnál tudtam maradni, és ott gyorsabban haladtam náluk. Nekem meglepően jól esett, de borzalmasan küzdelmes volt a körülmények miatt, ilyen különbségek normál esetben nem alakulnának ki.

Természetesen, magáról a versenyről is beszélt, 26. helyezéséhez pedig innen is gratulálunk: 

„Semmi nem maradt bennem, és összességében ez volt a cél, ezért jöttem. Tudtuk, hogy a futásom nem elég egy top 15-höz, az Achilles-sérülésemből ugyanis még mindig nem álltam fel teljesen. Az első két számra fókuszáltunk, ott pedig tudtam hozni, amit terveztem. Folyamatosan a görcs szélén voltam, ennek ellenére nyilván picit csalódott vagyok a helyezésszám miatt, de az első két számnak örülök. Remélem, mielőbb teljesen felépülök”  – nyilatkozta a sportolónő, aki kifejezetten jól indított a párizsi olimpia női triatlonversenyén, de végül az utolsó számban visszaesett.

„Nekem minden rendhagyó körülmény tetszik és fekszik, a sodrásos víz és a csúszós pálya nekem nem volt akkora probléma, mint egyes riválisoknak. Voltak érdekes megindulások kerékpárban, több esést is ez generált, ez talán nem volt a legsportszerűbb részükről. A végén megjött a meleg is, párás volt az idő, de egyre jobban száradt fel a víz, így egyre gyorsabban tudtunk haladni.” – tette hozzá.

Exit mobile version