Kasza Tibinek kárpótlást kell fizetnie vevőinek

F. B. | 2024. Augusztus 05.
2023-ban több milliárdos bevételt könyvelhetett el a Manker Beauty. Kasza Tibi, testvére és felesége közös cégének azonban kárpótlást kell fizetnie.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) korábban vizsgálatot indított a Challenge étrendkiegészítőket forgalmazó Manker Beauty Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel szemben, mivel a cég vélhetően tisztességtelenül, az uniós ágazati szabályozást is megsértve népszerűsíti a termékcsaládot, illetve az ahhoz kötődő „Challenge életmódváltó rendszert” – közölte a hatóság még 2022-ben az MTI-vel. Az internetes kiskereskedelemmel foglalkozó Manker Beauty Kft. tulajdonosai és vezetői az Opten adatai szerint Kasza Tibor, valamint felesége, Darai Andrea és testvére, Kasza Gábor.

Fotó: Trenka Attila / Fotocentral

A versenyhivatal gyanúja szerint a cég honlapja, közösségi oldalai, illetve a tulajdonos-ügyvezető Kasza Tibor közösségi oldalai jogsértő módon sugallják a termékekről, hogy azok alkalmasak lehetnek betegségek megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására. Jogsértők lehetnek a reklámok egyes, egészségre gyakorolt hatásokra vonatkozó állításai, a cég emellett vélhetően megalapozatlan, megtévesztő információkat közöl egyes termékek összetételéről is. 

A Versenyhivatal hétfőn közölte a Forbes-szal, hogy a Manker Beauty Kft. az együttműködés és a visszatérítés mértéke miatt bírság nélkül megúszhatja az ügyet. Azonban a bírság csak abban az esetben maradhat el, ha a műsorvezető kárpótolja az érintett vevőit – szúrta ki a Blikk

A Forbes szerint ez azt jelenti, hogy Kasza Tibi felesége együttműködött a GVH-val az eljárás során, elismerte, hogy jogsértést követett el, valamint lemondott a jogorvoslati jogáról. Vállalták, hogy  szakértőkkel végzik az összes kommunikációs és kereskedelmi tevékenységüket, rövid időn belül megváltoztatták a problémás kommunikációs gyakorlatukat, sőt, az eljárás alatt az Önszabályozó Reklám Testülethez is csatlakoztak. 

A lap szerint Kasza Tibiék azt is vállalták, hogy az érintett vevőknek, akik 2021. július 15. és 2022. augusztus 5. között vásárolt a vizsgálatban érintett termékekből, egyenként 1000 forintos kompenzációt fizetnek ki.

Exit mobile version