Zátonyra futott házasságok a királyi családokban

R. V. | 2024. Augusztus 05.
Miután a dubaji emír lánya az Instagramon jelentette be a válását, elgondolkodtunk: mely házasságok végződtek még szakítással a világ uralkodócsaládjaiban?

Dubaj hercegnője, teljes nevén Sheikha Mahra bint Mohammed bin Rashid Al Maktoum nemrégiben egy igencsak érdekes módot választott a szakításra. Olyasvalamit, amire a világ egyetlen királyi családjában nem volt még példa. Az Instagramon közölte a férjével (!), hogy elválik tőle. Ügyes megoldás, legalább egyúttal a nyilvánosság tájékoztatását is letudta.

„Kedves férjem! Mivel legfoglal téged mások társasága, ezennel itt jelentem ki a válásunkat”

írta a hercegnő. Majd még háromszor leírta – az iszlám szokásoknak megfelelően –, hogy „elválok tőled”. Bár a dubai királyi család egyelőre nem erősítette meg a hercegnő közleményét, az internetet futótűzként szántotta fel a nő döntése és annak megvalósítása.

A dubai hercegnő, Sheikha Mahra és férje (Fotó: hhshmahra/Instagram)

Bár ez valóban szokatlan módja a válás bejelentésének, a szakítás maga még az uralkodócsaládokban sem az. Az alábbi galériában összegyűjtöttük azokat a házasságokat, amik nem állták ki az idő próbáját. 

diana és károly nlc

A modern történelem egyik leghíresebb válását, Diana hercegnő és (akkor még) Károly herceg között nem kell bemutatnunk... (Fotó: Terry Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images)

Nikolaos herceg és Tatiana hercegnő nlc

Idén áprilisban jelentette be a görög hercegi pár, Nikolaos és Tatiana, hogy 14 év után szakítottak. (Fotó: Andreas Rentz/Getty Images)

margit hercegnő és Antony Armstrong-Jones nlc

Margit hercegnő 1960-ban ment hozzá Antony Armstrong-Joneshoz, aki fényképészként dolgozott. A házasságuk nem állt stabil lábakon, s miután Margitot lefotózták egy nála 17 évvel fiatalabb férfival a nyaralása során, ő és Antony 1978-ban elváltak. Ez volt az első válás a brit királyi családban 1901 óta. (Fotó:Getty Images)

luxemburgi tessy hercegnő és lajos herceg nlc

2017-ben a luxemburgi Tessy hercegnő és Lajos herceg tíz évvel a második gyermekük születése és tizenegy év házasság után váltak el. (Fotó: Mark Renders/Getty Images)

andrás herceg és Sarah Ferguson nlc

András herceg 1986 júliusában vette feleségül Sarah Fergusont. Csupán hat évig voltak együtt az 1992-es válásukat megelőzően. A szakításuk ellenére a pár a mai napig közeli kapcsolatot ápol. (Fotó: Indigo/Getty Images)

joachim herceg és alexandra hercegnő nlc

A dán királynő másodszülött fia, Joachim herceg 1995-ben vette el első feleségét, Alexandrát. Közel egy évtizedig tartott a kapcsolatuk, mígnem 2004-ben bejelentették, hogy külön utakon folytatják. Ezelőtt 150 évig nem volt példa válásra a dán királyi családban. (Fotó: Pool BENAINOUS/DUCLOS/TRAVERS/Gamma-Rapho via Getty Images)

via és via

Exit mobile version