Kovács Richárd nagyon kiakadt Hámori Luca extra pénzjutalma miatt, igazságtalannak érzi a bokszoló

F.C. | 2024. Augusztus 05.
Ő is az 5. helyen végzett, de Hámori Lucával ellentétben neki nem egészíti ki a szövetség a prémiumot.

Mint arról beszámoltunk, a párizsi olimpián 5. Hámori Lucát – aki kikapott a botrányt keltő algériai Iman Heliftól – a bronzéremért járó pénzjutalommal díjazza a Magyar Ökölvívó Szakszövetség. Azaz az 5. helyért járó 15 730 000 forintot a szövetség kipótolja, így az ökölvívónő 31 350 000 forintot kap, mintha továbbjutott volna. A 63,5 kilogrammban szereplő ökölvívó, Kovács Richárd – aki kikapott a negyeddöntőben, és így ugyancsak az 5. helyen végzett a párizsi olimpia ökölvívótornáján – azonban felháborodott Hámori extra pénzjutalma miatt. A közösségi oldalán fakadt ki, ugyanis diszkriminatívnak érzi a szövetség határozatát – írja az Index.

“Idén az egész életemet feltettem az olimpiára, arra hogy a nemzetemet képviseljem, és a Magyar Ökölvívó Szakszövetséget, mivel éveken keresztül vittem a hátamon az eredményekkel az itthoni boxot!
– Ott hagytam az állásom!
– Hónapokig nem láttam a gyermekem!
– Hazahoztam márciusban egy EB bronz érmet az olimpia előtt!
Most pedig megkaptam, hogy én CSAK egy meccset nyertem az olimpián, így engem ez nem érint ez a kezdeményezés! (Legyőztem egy olimpiai bronzérmest, hiszen ez itt nálunk mindennapos az ökölvívásban!)
Nem érdekel a pénz, sosem érdekelt!
De, az igazságtalanság igen!
Köszönöm Magyarország hogy ti mellettem álltatok és álltok!
A pályafutásom folytatásáról tájékoztatni fogok Mindenkit!” – posztolta Kovács Richárd.

Vasárnap amúgy aláírásgyűjtés indult az interneten, amelynek kezdeményezői azt kérik, hogy Kovács Richárd jutalmát is emelje fel 31 millió forintra a Magyar Ökölvívó Szakszövetség.

Kiemelt fotó: MTI/Illyés Tibor

Exit mobile version