Heuréka pillanat: videón Armand Duplantis világcsúcsot jelentő ugrása

F. B. | 2024. Augusztus 06.
Armand Duplantis megdöntötte korábbi világcsúcsát 1 centiméterrel, így 625 centimétert állított be a jövőre nézve. Videón a döbbenetes ugrás!

A svéd rúdugró Armand Duplantis tegnap este nem csak aranyérmet szerzett sportágában, hanem megdöntötte a világcsúcsot is sportágában. A világklasszis atléta a sikeres ugrás után nem tudott uralkodni érzelmein, heves csókot váltott szerelmével majd egy svéd csapattársát verte mellbe ököllel több alkalommal is. 

Csodát láthattunk tegnap az atlétika stadionban (Fotó: Getty Images)

A svéd rúdugró a világbajnoki és olimpiai címvédő évek óta szinte verhetetlen, sportágában inkább saját magával, semmint ellenfeleivel versenyzik. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy 2020 óta dönti meg folyamatosan saját világcsúcsait, amikor 617 centivel lett először világrekorder, azóta pedig egyre csak feljebb és feljebb araszol. 

Duplantis harmadszorra ugrotta át a 625 centiméteres magasságot és bár már szám már nem is ment az arénában, senki sem ment haza, nyolcvanezer ember együttesen várt arra, hogy valami elképesztő pillanatnak legyen szemtanúja. Harmadikra aztán az ugrás magasságát és ívét is tökéletesen találta el és átsiklott a léc felett.

Elragadták az érzelmek 

Sikeres ugrása után az olimpikon rögtön szerelméhez futott, akivel egy elképesztően heves csókot váltott. A kamerák csak úgy kattogtak a fejük fölött, de őket ez sem érdekelte. Mindezek után egy csapattársához lépett, akit jó párszor mellbe ütött vélhetően a túlzott adrenalintól. 

Armand Duplantis és szerelme a világcsúcs után (Fotó: Getty Images)

Elragadtak az érzelmek. Elképesztő hangulat volt a stadionban. Kiszakadt a dobhártyám, berekedtem, és valószínűleg ez csak rosszabb lesz, mert ma éjjel nem fogok aludni… Nem érdekel, mit gondolnak rólam, fantasztikus, amit érzek. Micsoda éjszaka! Valójában nincsenek szavak, amelyekkel leírhatnám az érzéseimet. A legtökéletesebb pillanatban sikerült nekem mindez. A lábamat, a testemet sem érzem. A felhők fölött járok

– nyilatkozta az atléta a világcsúcsa után, amelyet ide kattintva lehet megtekinteni. 

Via

Exit mobile version