A Szigeten fellépő Halsey élete: előfordult, hogy pincékben aludt, ma már világsztár

B.E. | 2024. Augusztus 07.
A középiskolában zaklatták, a főiskolából lemorzsolódott, de az elképesztő tehetsége segítségével végül révbe ért a Szigeten is fellépő Halsey.

A Sziget Fesztivál nagyszínpadán nemcsak Kylie Minogue, Tom Odell, vagy Sam Smith koncertezik idén, hanem a 30 éves Halsey is. Az amerikai énekesnő ráadásul magyar gyökerekkel is rendelkezik. Anyja olasz és magyar származású, apja pedig afroamerikai, de felmenői között írek is vannak. Az énekesnő édesanyja kórházban, apja pedig egy autókereskedésben dolgozott.

„A szüleim gondoskodtak arról, hogy se én, se az öcséim ne érezzék, hogy szegények vagyunk. Nem nagyon futotta hangszerekre, de egyszer vettek egy használt hegedűt, amin játszhattam. Aztán meggondoltam magam, és azt mondtam nekik, hogy brácsát akarok, nem tudtam, hogy ez mennyi munkával és lemondással járt. Minden szülinapomra, vagy ünnepre kaptam valamilyen művészetkészletet, például festékpalettát és festőállványt, hogy ne a falat dekoráljam ki” – mondta a The Guardiannek adott interjúban.

Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

Pincékben aludt

Kamaszkorában folyamatosan zaklatták a társai, mire 17 éves lett, komoly mentális problémákkal küzdött. Ekkor kísérelt meg öngyilkosságot, de szerencsére időben érkezett meg a segítség, és azonnal kórházba szállították, ahol megkezdődött a pszichiátriai kezelése. Édesanyjához hasonlóan őt is bipoláris zavarral diagnosztizálták. „Sok dolog történt velem egyszerre, amiket nem tudtam irányítani.De a zűrös időszaka ezzel még nem ért véget. Miután rendszeresen kimaradt a főiskoláról, a szülei kirúgták otthonról, aminek következtében Halsey egy régi épület pincéjében húzta meg magát, de előfordult, hogy hajléktalanszállón aludt.

Emlékszem, egyszer mindössze 9 dollár volt a bankszámlámon. Vettem belőle 4 doboz Red Bullt, és azt ittam 2 napig, mert kevésbé volt veszélyes nem aludni, mint elbóbiskolni. Akkor ugyanis megerőszakolhatják, vagy elrabolhatják az embert. Így én ébren maradtam.

Később az anyai nagyanyjánál húzta meg magát, és próbált meg új életet kezdeni.

„Aki bikiniben szerepel egy klipben, az szajha?”

Dalait az internetre töltötte fel, itt figyeltek fel rá az ügynökök is. 2015-ben, 21 évesen adta ki első albumát, ami rögtön a megjelenése után, a népszerű Billboard lista második helyén debütált. Nevéhez olyan slágerek köthetőek, mint a Closer, a Without me, vagy Bad at Love. Emellett pedig egy saját sminkmárkával is rendelkezik. A dalszövegeiben számos alkalommal jelenik meg a párkapcsolat, az egyenlőtlenség. „Őszintén, sok kapcsolatban éreztem már kihasználva magam” – mondta a korábban említett interjúban a nyíltan biszexuális énekesnő. 2017-ben kezdett randevúzni G-Eazy rapperrel, akivel közös Him & I című dala hatalmas sláger lett. A szakítás miatt viszont sok fanatikus rajongó támadta, azt gondolták, hogy félrelépett. A helyzet viszont az volt, hogy a férfi bulizott együtt vadidegen lányokkal.

Halsey arról a jelenségről, hogy gyakran mennyire előítéletesek a nőkkel az emberek, így beszélt: „Nos, ha egy énekesnő bikiniben szerepel a klipjében, máris ráhúzzák, hogy egy szajha” – magyarázta. Az énekesnő fontolóra vette, hogy egy Twitter-posztban beszél a szétválásról, majd azon is gondolkodott, hogy készít egy élő videót valamelyik social felületen, végül azonban úgy döntött, hogy a dalaiban fogja elmondani az érzéseit. „A legnagyobb lecke, amit G-Eazy kapcsán megtanultam, az volt, hogy műalkotást készítsek, nem pedig a címlapokat” – idézi az énekesnőt a People magazin.

Halsey és kisfia (fotó: Profimedia)

Három vetélés után egy egészséges gyermek

A Szigeten is fellépő énekesnő persze azt is tudta, hogyha nem beszél, akkor a lapok azt írnak, amit akarnak. Végül azt választotta, hogy inkább ő maga beszél élete nehézségeiről egy-két lapnak, mintsem vad pletykák keringjenek róla. A Vogue-nak adott interjúban beszélt arról, hogy endometriózissal küzd, és a 24. születésnapja előtt háromszor is elvetélt. „Az egyik vetélésem alkalmával szükség volt orvosi beavatkozásra is, egyszóval abortuszra, mert a szervezetem nem tudta magától megszakítani a terhességet. Végigsírtam az eljárást, tehetetlen voltam és kétségbeesett.”

Az If I Can’t Have Love, I Want Power című album borítója (forrás: Capitol Records)

Az anyaság aztán mégis megérkezett az életébe, amit mérhetetlen örömmel fogadott. 2021-ben született meg a fia, Ender Ridley Aydin, akinek édesapja Alex Aydin török-amerikai filmrendező. „Az abortuszom megmentette az életemet, és lehetővé tette, hogy később egy egészséges kisfiam szülessen… De a korábbi vetéléseim olyan mély nyomot hagytak bennem,  hogy fel voltam készül legrosszabbra is. A terhességem harmadik trimeszterében, attól tartva, hogy belehalok a szülésbe, végrendeletet írtam. Részletes utasításokat adtam a szerveim adományozásával kapcsolatban.”

Halsey és Alex azóta nincsenek együtt. Az énekesnő megosztott felügyeleti jogot kérvényezett, azt kérve, hogy a turnékon mindig ott lehessen vele a kisfia is.

A hírek szerint lupusszal diagnosztizált énekesnő, 2023 őszétől a 32 éves kanadai színész, Avan Jogia párja.

Avan Jogia és Halsey (fotó: Profimedia)

Exit mobile version