Világcsúcsa után parádés módon tisztelgett Duplantis a mémmé vált török sportlövő előtt

F. B. | 2024. Augusztus 07.
Armand Duplantis megdöntötte korábbi világcsúcsát 1 centiméterrel, így 625 centimétert állított be a jövőre nézve. Ugrását nem is akárhogyan ünnepelte meg!

A svéd rúdugró Armand Duplantis hétfő este nem csak aranyérmet szerzett sportágában, hanem megdöntötte a világcsúcsot is. A világklasszis atléta a sikeres ugrás után nem tudott uralkodni érzelmein, heves csókot váltott szerelmével majd egy svéd csapattársát verte mellbe ököllel több alkalommal is. 

A svéd rúdugró a világbajnoki és olimpiai címvédő évek óta szinte verhetetlen, sportágában inkább saját magával, semmint ellenfeleivel versenyzik. Duplantis harmadszorra ugrotta át a 625 centiméteres magasságot és bár már szám már nem is ment az arénában, senki sem ment haza, nyolcvanezer ember együttesen várt arra, hogy valami elképesztő pillanatnak legyen szemtanúja. Harmadikra aztán az ugrás magasságát és ívét is tökéletesen találta el és átsiklott a léc felett.

Ikonikus póz, heves csók

A rekorddöntést követően Duplantis nem akármilyen módon ünnepelt: ikonikus mozdulatsorával adózott az interneten mémmé vált török sportlövő, Yusuf Dikec előtt majd szerelméhez rohant, akivel heves csókot váltott több tíz kamera előtt.

Az ikonikus testtartás (Fotó: Getty Images)

Dikec ugyanis istenadta őstehetségével és könnyednek tűnő lövési technikájával hívta fel magára az egész világ figyelmét. Úgy szerezte meg ugyanis ezüstérmét a légpisztolyos vegyes csapatban, hogy zsebre dugott kézzel és a megszokott felszerelés nélkül versenyzett.

És íme Yusuf Dikec laza eleganciával abszolvált versenye (Fotó: Getty Images)

Via

Exit mobile version