Őrizetbe vették Mette-Marit norvég hercegné fiát

Vad Rózsa | 2024. Augusztus 13.
A norvég királyi család kellemetlen napokat él át: párkapcsolati erőszakkal gyanúsítják a koronaherceg feleségének fiát.

A 27 éves Marius Borg Høiby, a norvég trónörökös, Haakon herceg mostohafia ellen testi sértés és rongálás a vád, amiért akár egy év börtönt is kaphat – írja a Daily Mail. Az ügy sértettje Rebecca Helberg Arntsen, aki azzal vádolja a férfit, hogy az a saját otthonában támadt rá, azzal fenyegetve, hogy felgyújtja a ruháját. Helberg Arntsen és Borg Høiby viszonyára júliusban derült fény.

Mette-Marit koronahercegnő korábbi kapcsolatából származó fiát anyja nevelte fel a királyi rezidencián féltestvéreivel, a 20 éves Ingrid Alexandra hercegnővel és a 18 éves Sverre Magnus herceggel együtt, ám nemesi rangra nem emelte a norvég királyi család.

A férfit augusztus 4-én vették őrizetbe

a család skaugumi rezidenciája közelében, majd 30 órán át a fogdában volt. Volt barátnője, Juliane Snekkestad közösségi oldalán írta: „Az elmúlt néhány nap különös és fájdalmas volt. Az elmúlt héten rengeteg telefonhívást kaptam; üzeneteket… az exemmel kapcsolatban. Bár a legközelebbi családtagok és barátok tudtak erről, úgy döntöttem, mostantól nem hallgatok. Mert igazából nem is tudok tovább hallgatni.

Igen. Az érintett személy korábban lelki és fizikai erőszaknak volt kitéve. Ahol a pszichológiai erőszak a legbrutálisabb volt számomra. Nem azért osztom meg ezt, mert szánalomra vágyom… Vagy hogy rám helyezzem a hangsúlyt… (hanem azért, mert)

Ez korábban is megtörtént. És ezt most meg kell állítani”

– írta Insta sztorijában Snekkestad.

A Se og Hør magazin képeket közölt a lakásról, ahol szerintük az „erőszakos eset” történt. A fotókon egy falba szúrt kés és egy törött csillár látható. A bulvárlap szerint a rendőrségnek hangfelvételei vannak arról, hogy a koronaherceg mostohafia felhívja a nőt, és holmijai elégetésével fenyegeti. Borg Høiby tagadja a vádakat. Az ügyben érintett nő ügyvédje szerint ügyfele betegszabadságon van, orvosi felügyelet alatt áll. Nem kért távoltartási tilalmat és nem szállították kórházba sem.

Exit mobile version