„Ó, istenem, bébi! Te vagy az olimpiai bajnok!” – Egy világ imádja Tara és Hunter Woodhallt

Baranyai Enikő | 2024. Augusztus 14.
18 évesen találkozták, és már akkor tudták, hogy egyszer összeházasodnak. A paralimpikon férj, és az olimpiai bajnok feleség történetét imádja a világ.

Rendkívüli és megható pillanatnak lehettek tanúi azok, akik megnézték, hogyan nyert olimpiai aranyat Tara Davis-Woodhall távolugrásban. De még a csodás sportteljesítménynél is látványosabb volt, ahogyan a lelátón szurkolt neki a férje, a paralimpikon Hunter Woodhall

Amikor pedig Tara odarohant a férjéhez, az ezt kiabálta neki: “Ó, istenem, bébi! Te vagy az olimpiai bajnok!”  Hunter egyébként fibuláris hemimeliával született, vagyis nem fejlődtek ki rendesen a lábszárai. A betegség következtében lábait térd alatt amputálni kellett, ekkor mindössze 11 hónapos volt. De soha nem adta fel a küzdelmet, a sok-sok munkának pedig meglett az eredménye, hiszen Rióban egy ezüst- és egy bronz-, Tokióban pedig egy bronzérmet szerzett. A Woodhall házaspár most pár napra hazautazott, de hamarosan visszatérnek Párizsba, hiszen Hunter a paralimpián fog indulni.

Tara Davis-Woodhall és Hunter Woodhall (fotó: Profimedia)

Talán elcsépelt, de Tara és Hunter története valóban filmbe illő. Ahogyan a People magazin írja, ők ketten 2017-ben találkoztak először, egy középiskolai atlétikai versenyen, az Idaho állambeli Pocatellóban. Ha nincs ez a verseny, talán soha nem is találkoztak volna, hiszen míg Tara Texasban élt, addig Hunter Utah-ban nevelkedett.

Emlékszem, hogy amikor Hunter a pályán volt, egyszerűen odaléptem hozzá és megöleltem, valami olyasmit is mondtam, hogy nem tudom, miért, de ezt most meg kell tennem. Ez volt az első alkalom, hogy beszéltünk

mondta a nő a Town & Country magazinnak. A férfi pedig egy későbbi YouTube videóban árulta el, hogy mi járt a fejében az első találkozás után. „Egyszerűen azt mondtam magamban, hogy feleségül fogom venni ezt a lányt!”

Évekig éltek távkapcsolatban

Az esküvőig persze hosszú út vezetett. Első lépésként bekövették egymást a közösségi médiában, és levelezni kezdtek. 2017 nyarán Hunter randira hívta Tarát. Bár az őszt mindketten más-más egyetemen kezdték meg, a távolság ellenére tovább tudott növekedni a szerelmük. „A távkapcsolat alapja a jó kommunikáció, a bizalom és a kölcsönös tisztelet. Négy év alatt megtanultuk, hogyan kommunikáljunk és viselkedjünk, hogy erősödjön a kapcsolatunk”- mondta Tara 2021-ben az Elle magazinnak. „Nyilván sok olyan helyzet volt, ahol valamelyikünk hibázott, de tanultunk ezekből. Fontos, hogy soha nem mondjuk azt a másiknak, hogy mit kellene éreznie”- folytatta az olimpai bajnok.

Hunter Woodhall (fotó: Profimedia)

22 évesek voltak, amikor mindketten indultak a tokiói olimpián (Hunter a paralimpián).  Akkor Tara hatodik lett távolugrásban, párja viszont bronzérmet szerzett 400 méteres futásban. 2024-ben pedig már házaspárként utaztak el Párizsba.

Hunter 2021 szeptemberében kérte meg párja kezét, egy romantikus mexikói nyaralás során. Az esküvőre pedig 2022 októberében került sor Texasban.  „Kétszáz rokon és családtag volt hivatalos az esküvőre, amin a kutyáink, Milo és Winnie voltak a gyűrűvivők”- mondták saját YouTube csatornájukon.

Amióta randizni kezdtünk, Hunter és én szinte egyértelműnek tartottuk, hogy egyszer összeházasodunk. Csakis együtt tudtuk elképzelni életünk hátralévő részét. Rengeteg dolgot éltünk meg közösen eddig is, és még sok ilyen vár ránk”– nyilatkozta Tara a People magazinnak.

Tara és Hunter esküvője (fotó: Instagram/Hunter Woodhall)

A házaspár az edzéseket és a magánéletüket is megosztja a követőikkel. Kb. 800.000 feliratkozójuk van a YouTube-on. „A Covid miatt Tokióban nem nagyon tudtunk együtt lenni, de ez most más. Figyeljük és támogatjuk egymást itt Párizsban”- mondták egy videójukban, amit a francia fővárosból töltöttek fel. És el is értünk ahhoz a pillanathoz, amit milliók néztek a tévé előtt. Ahogyan a házaspár egymást ölelte Tara olimpiai aranya után.

Mindenki azt mondta nekem, hogy az egész világ látta, de ez nekem akkor is egy olyan pillanat volt, ami csak a férjemé és az enyém. Ő a legnagyobb támogatóm, örülök, hogy ezt az egész világ láthatta!

– mondta Tara, aki mindenkit arra kér, hogy nézzék a paralimpiai közvetítéseket is.

Exit mobile version