Megtörte a csendet a volt élettárs Márton Viviana nagyapjának haláláról

F. B. | 2024. Augusztus 15.
Az exbokszoló még a világ legboldogabb embereként várta a hétfő délutánt, akkor még egészségesnek tűnt. A korábbi ökölvívóval azonban nem bánt mindig kesztyűs kézzel az élet.

71 éves korában kedden tragikus hirtelenséggel elhunyt Kiss Zoltán, a Ferencváros korábbi bokszolója, a Toto Box Promotion tulajdonosa, a párizsi olimpián tekvandóban aranyérmet nyerő Márton Viviana és a világbajnok Márton Luana nagypapája – közölte a szomorú hírt a Magyar Ökölvívó-szakszövetség a közösségi oldalán.

Az exbokszoló még a világ legboldogabb embereként várta a hétfő délutánt, hogy átölelhesse az unokáját a Puskás Aréna szoborparkjában. Halála azért is ért villámcsapásként mindenkit, mert az eseményen kitörő öröm és büszkeség látszott rajta, egészségesnek tűnt. 

Unokáját még személyesen is köszönthette és átölelte nagyapja (Fotó: Getty Images)

„Mindig életvidám és nagyon jó ember volt” – mondta a Blikk megkeresésére a könnyeivel birkózva Belinszky Krisztina, Toto bácsi élettársa, akivel nemrég váltak külön az útjaik.

Sokkolt a hír, amikor megtudtam, hogy elhunyt. Tudtam, hogy a szakításunk megviselte, de azt hittem, Viviana olim­piai aranyérme túllendíti a fájdalmán. Rá­adásul – a sors kegyetlen fintoraként az olimpiai bajnok unokája hazaér­ke­zését követő napon érte a halál… Borzalmas érzés nekem tudni, hogy meghalt, hiszen huszonegy évet éltünk együtt, és amikor különváltunk, biztosítottam róla, bármiben számíthat rám.

Krisztina a közösen eltöltött éveiket is felelevenítette a lapnak, elárulta, hogy sok boldog pillanatot éltek meg együtt. 

„Fantasztikus sikereket és csodás éveket töltöttünk el együtt. Jártunk Japánban, Dél-Koreában, Tajvanon… Igyekszem most csak a szépre emlékezni, mert ő igazán megérdemli. Az unokáit is rajongásig szerette. Az ikrekkel szinte mindennap beszélt telefonon, és hihetetlen büszke volt a sportsikereikre. Mivel a lányok Spanyolországban élnek, ritkább volt a személyes találkozás velük, de nem volt olyan alkalom, hogy ne emlegette volna őket a barátoknak, ismerősöknek.”

Totóval korábban keményen bánt az élet: csak az ismerősei tudták, hogy néhány éve elveszítette a fiát, akit korán, 44 évesen ragadott el a halál.

Haláláról Kovács Kokó István is megemlékezett

Nagyon szerettem. Egy igazi bohém ember volt. A profi boksz egyik megteremtője lett Magyarországon, miután hazatért Ausztráliából. Egyedi volt az öltözködése és ellenállhatatlan a humora. Jól lábteniszezett, de azt tudtuk, hogy a fia halála nagyon megviselte. Megrázott a halála.

– közölte Atlanta olimpiai bajnok öklözője.

Exit mobile version