Itt folytathatják a Nemzeti Színház sérült színészei

nlc | 2024. Augusztus 21.
Egy darabra már le is szerződtek.

Ahogyan arról már több cikkben is beszámoltunk, egy előadás közben megsérült a Nemzeti Színház két színésze: Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó. Mindketten felmondtak a színházban, a baleset óta pedig sorozatosan érkeztek a hírek a színészek állapotáról, és az esetleges kártérítésről. Legutóbb Horváth jogi képviselője, dr. Borbély Zoltán nyilatkozott, aki elmondta: bennük soha nem volt kérdés a sérülések miatti, maradandó fogyatékosság, amit most a szakvélemény is megerősített. Augusztus elején még folytak a tárgyalások az intézménnyel. Megállapodás a kártérítésről még nem született. 

Most a Blikk arról ír, hogy a Centrál Színház igazgatója hosszútávú együttműködést remél a két művésszel, de egyelőre csak egy darabra szól a szerződés.

Puskás Tamás a Centrál Színház igazgatója (fotó: FotóCentral)

A színészek idén decemberben kezdik majd el próbálni David Auburn ProofEgy bizonyítás körvonalai című drámáját, aminek a premierje 2025 február 8-án várható. “Egyelőre mindketten erre az egy darabra szerződtek hozzánk, de mivel nagyon kedvelem és rendkívül tehetségesnek tartom őket, abban a reményben kezdem el velük a próbafolyamatot, hogy a közös munka után nekik is lesz majd kedvük tovább folytatni az együttműködést és társulati taggá válnak, de hivatalosan egyelőre erre az egy előadásra szól az együttműködésünk” – fogalmazott a Blikknek Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója.

A lapból az is kiderült, hogy az igazgató és Szász Júlia már egy esetleges második darabról is beszéltek, de részletek még nincsenek.

Exit mobile version