Gulyás Michelle-t rendőr főhadnaggyá léptették elő

F. B. | 2024. Augusztus 22.
Az aranyérmes olimpikon soron kívül kapta meg az előléptetést.

Rendőr hadnagyból főhadnaggyá léptették elő Gulyás Michelle-t. Az öttusázó, aki a magyar csapat hatodik aranyérmét szerezte meg, soron kívül kapta meg az előléptetést Balogh János országos rendőrfőkapitánytól.

Fotó: Getty Images

A 23 éves olimpikon a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen diplomázott, és akikkel együtt járt, ma már jellemzően nyomozók, vizsgálók, felderítők, ő viszont inkább a sportpályafutására összpontosított. A Telexnek azt mondta, később szeretne a rendőrségnél elhelyezkedni, főleg a kiberbiztonság, a határokon átnyúló bűncselekmények felderítése érdekli, de az olimpiai arany egyelőre felborította az életét.

Hatalmasat ment

Mint ahogy már korábban hírt adtunk róla, a párizsi olimpia utolsó napjára is jutott magyar aranyérem. Gulyás Michelle öttusázó ugyan 13 másodperces hátránnyal várta a lövészettel kombinált háromezer méteres futást, de nagy ellenfele, a francia Elodie Clouvel már korábban is bizonytalanul lőtt, így Gulyás magabiztosan lőve megelőzte őt, és az utolsó lövészet után már magasba emelhették a kezét. 

Ekkor már száz méter előnnyel rendelkezett, amit nem lehetett behozni.

1461 pontos világrekordot állított fel, ezzel is beírta magát a történelemkönyvekbe, mert ez volt az utolsó olyan versenyben, amiben még benne van az öttusa, így ezt már nem lehet behozni.

A 23 éves Gulyás a második volt a vívás után. Hibátlanul lovagolt, az úszásban a negyedik lett, és az utolsó tusában pedig már nem volt ellenfele az addig vezető Clouvel.

Exit mobile version