Emlékszel? Így ajándékozott Friderikusz Sándor tündéri magyar kiskutyát Alain Delonnak

Haranghy Orsi | 2024. Augusztus 27.
Igazi '90-es évek nosztalgia!

Emlékeztek arra az időszakra, amikor egy országot ültetett le a tévék elé Friderikusz Sándor? Akkori és mai mércével nézve is eszement nagy világsztárokat hozott el Magyarországra. A filmvilág olyan állócsillagait ültette le beszélgetni a műsorába, mint Robin Williams, Sophia Loren, Tony Curtis, Liza Minnelli és Gérard Depardieu, vagy a szórakoztató kategóriából Jean-Claude Van Damme és Bud Spencer.

Az 1997. szeptember 25-én adásba kerülő műsorban két igazi nagyágyút, a 88 éves korában a napokban elhunyt Alain Delont és Jean-Paul Belmondót egyszerre köszöntötte a show-műsorban. Legendák övezték, hogy nincsenek jóban, de Friderikusznál cáfolták ezt, és a két francia úr annak rendje és módja szerint stílusosan évődött egymással a beszélgetés során.

A valódi beszélgetés előtt Friderikusz Sándor „régi, nagyszerű ismerősünkként köszönti” Alain Delont, és felidézte, hogy 1993-ban a színészlegenda kapott tőle egy puli kölyökkutyát. Az ébenfekete kis gombóc átadásáról videót is vágtak be a ’97-es műsorba.

A régi Friderikusz show-k adta élmény elmaradhatatlan része volt, hogy szinkrontolmácsok hangján hallhattuk a világsztárokat. Delon így reagált a műsorban az ajándék felidézésekor, a szinkrontolmács azonnali fordításában:

„A kutyuska jól van, a lányomnak adtam. El nem válnak egymástól. Miután puli a fajtája, Pukinak neveztük el… de haragudtam, mert egy olyan kutyuskát kaptam öntől, amiről azt gondoltam, hogy egy nagy pásztorkutya lesz belőle, mint a magyar pásztorkutyák. Picike maradt, és kérdezik az emberek, hogy mi ez a kutyuska? Az összes kutyám közül el a legkisebb, de legagresszívabb, és a legjobb házőrző.”

A pulik a nagy raszta bunda alatt valóban meglepően kis termetűek, habár nagyobbak, mint amekkorát mutat Delon a kezével a műsorban. Valóban élénk, csahos házőrzők!

Exit mobile version