Hátborzongató sms-t küldött halála előtt Boros Lajos: ez állt benne

F. B. | 2024. Augusztus 28.
Kiderült, mi állt Boros Lajos utolsó sms-ei egyikében.

Augusztus 8-án, életének 78. évében, hosszas betegség után elhunyt Boros Lajos gitáros-énekes, műsorvezető, a magyarországi reggeli rádiózás úttörője. Boros Lajos az utolsó heteit már kórházban töltötte, annyira leromlott az állapota. Most kiderült, hogy mi állt az utolsó sms üzenetei egyikében, amelyet a Meglepetés magazin kollégáinak küldött. 

Most fontos dolgot intézek, amint megérkezem, rea­gálok!

– írta az egyik utolsó sms-ében a halála előtt. A lap ekkor nem igazán értette a rádiós üzenetét, mostanra azonban világossá vált számukra, hogy mit is akarhatott üzenni vele a küldő. Megérkezett, de sajnos már nem haza, a szerettei közé, hanem a túlvilágra. 

“Fokozatosan romlott a kommunikációja, már alig tudott bekapcsolódni a beszélgetésekbe” – mesélte szomorúan a barátja, Baráz Miklós, aki arról is beszélt, hogy Boros nagyon várta, hogy Bochkor Gáborék meghívják a műsorukba, de hiába. “Nagy álma volt, hogy ismét rádiózhasson” – mondta el.

Egy legenda távozott

A Magyar Filmadatbázis honlapján elérhető életrajz szerint Boros Lajos 1947. április 12-én született Budapesten. A Kandó Kálmán Villamosipari Főiskolán diplomázott 1970-ben. 1972-ben énekes-gitáros kategóriában megnyerte a Ki mit tud? című vetélkedőt.

1999 és 2009 között a Sláger Rádió Bumeráng című műsorát vezette, 2010 és 2012 között a Neo FM, majd a Music FM reggeli műsorának frontembere volt. Boros Lajos 2007-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést.

Exit mobile version