Az idő őket igazolja: Tóth Gabi erős egységet alkot párjával, Hannaróza is rengeteget tanul tőle

F. B. | 2024. Augusztus 28.
Szeptember 7-én és 8-án dupla adással indul a Sztárban sztár All Stars, melynek egyik versenyzője Tóth Gabi lesz. A TV2 sajtóeseményén beszélgettünk az énekesnővel.

Augusztus 27-én lehullt a lepel arról, hogy kik lesznek a Sztárban Sztár All Stars versenyzői. Bár minden egyes korábbi évadban megszokhattuk már, hogy hatalmas átalakulásoknak és énekléseknek lehettünk szem és fültanúi, az idei felhozatal azért lesz igazán különleges a műsor életében, mert nem újabb hazai sztárok érkeznek a műsorba, hanem az eddigi évadok legendás versenyzői térnek vissza, hogy újfent elvarázsolják a nézőket produkcióikkal.

Amint megérkezett a bejelentés a műsor kapcsán a TV2-től, máris megindultak a találgatások, hogy vajon kik lehetnek majd azok a hírességek, akik ismét színpadra állnak majd az ország legnagyobb házibulijában. Mint kiderült, a jubileumi évad különlegessége az is, hogy a nyitó adásokban 24 énekessel találkozhatnak majd a nézők, így volt pár hely, amikre lehetett tippelgetni.

A rajongók egy ember neve kapcsán érezték igazán azt, hogy nagy eséllyel ott lehet majd a műsorban, ez a tehetség pedig nem más, mint Tóth Gabi volt. Az elmúlt időszakban számos hír felröppent már ugyanis arról, hogy Gabi is szerepelni fog a műsorban, a csatorna sajtótájékoztatóján pedig ki is derült, hogy a pletykák igaznak bizonyultak.

Fotó: Trenka Attila / Fotocentral

Állandó mozgásban

Tóth Gabi ki is fejtette az nlc-nek adott interjújában, hogy alig várja már a visszatérést a műsorba, ahol korábban már mesterként és versenyzőként is láthatták. Mielőtt azonban rátértünk volna az új kihívásra, az énekesnőt arról is kérdeztük, hogy hogyan telt számára a nagy sikernek örvendő nyári tábora.

Gabi ugyanis párjával, Papp Máté Bencével egy közös tábort szervezett az idei nyáron, amely annyi erőt adott neki, hogy elmondása szerint teljesen feltöltődve tud majd belevágni a Sztárban Sztár All Stars versenyébe.

Életem egyik legnagyobb élménye volt ez a tábor és annyira rákaptam az ízére, hogy jövőre Mátéval közösen három-négy tábort is szeretnénk majd szervezni. Hatalmas volt az érdeklődés, ráadásul nem csak a fiatalok, de a felnőttek is érdeklődtek már a tábor iránt, így eldöntöttük, hogy felnőtt tábort is fogunk szervezni ugyanazzal a koncepcióval, mint a gyerekeknek volt idén.

Párjával közösen vettek részt az egész folyamatban

Az énekesnő rengeteg visszacsatolást kapott a táborban részt vevő szülőktől is, mint mondta, volt olyan szülő, aki köszönetet mondott nekik azért, mert egy szorongó gyermeket vitt oda, de egy mosolygós, kiegyensúlyozott gyermeket vitt el a táborból.

„Nagyon jó volt együtt lélegezni a tábor résztvevőivel, az pedig még különlegesebbé tette az egészet, hogy a párommal együtt csináltuk. Borzasztóan jó érzés volt, hogy egy célban, egy küldetéstudatban tudtunk lenni, az egész egy csoda volt. A tábor vége után voltak olyan szülők, akik azt mondták nekünk, hogy nem ismernek rá a gyerekükre. Nagyon megérte az egész, hatalmas élmény volt.” – árulta el Gabi, aki szerint párja munkájának is óriási szerepe volt abban, hogy gyermekek ilyen nyitottak voltak a tábor foglalkozásaira.

Fotó: Trenka Attila / Fotocentral

„Máté zseniálisan fejlesztette ki ezt a módszert, hogy hogyan képezzen hidat a modern és az autentikus világ között és hogyan szerettesse meg a fiatalokkal a népi hagyományokat. Például úgy tanít néptáncot egy ritmusjátékon keresztül modern zenére, hogy a gyerekek nem is tudják, hogy néptáncot tanulnak. Majd, amikor már belejönnek, akkor lejátszik egy autentikusabb zenét, amire ugyanúgy mennek a gyerekek számára a már megtanult mozdulatok, ez pedig óriási sikerélményt ad nekik. A táborunkba egyébként leginkább olyan gyerekek jöttek, akik nem ismerték a népzenét vagy a néptáncot, de végül iszonyatosan megszerették.”

Gabi számára az is egy igazán megható pillanat volt, amikor ráeszmélt arra, hogy a gyerekek menyire fogékonyak azokra a dolgokra, amelyeket tanított nekik és nem csak egy foglalkozás keretében művelik azokat. Mint mondta, volt egy olyan pillanat is a tábor során, amikor azt hallotta, hogy a gyerekek szabadidejükben azokat a népdalokat énekelték, amelyeket ő tanított nekik, ez pedig olyan nagy hatással volt rá, hogy meg is könnyezte.

Az, hogy a kulturális örökségednek, hagyományaidnak olyan része tudsz lenni, hogy te azt tovább is adod és a gyerekek ezt élvezik, ez csodás érzés volt. Volt olyan pillanat, hogy elbőgtem magam örömömben.

– mesélte mosolyogva.

Nem csak a táncról és az éneklésről szólt

A táboroztatás során voltak azonban előfordult pár „nehezebb” pillanat is. Gabi lapunknak elárulta, hogy bizony megesett, hogy egy-egy gyereknek honvágya volt a táborozás során, ekkor pedig párjával mindig ott voltak számukra, hogy segítsenek nekik leküzdeni azt.

„Mindenben részt vettünk. Nem az volt, hogy csak kimentünk, majd elvonultunk, hanem minden problémáról tudtunk. Ráadásul egy mentálhigiénés szakember is velünk tartott, aki Szatmárnémetiből jött el önkéntesként, hogy segítse a fiatalokat, mert iszonyat mennyiségű lelki problémájuk van a mai gyerekeknek. Olyan iskolai meg netes zaklatásnak vannak kitéve, hogy az borzasztó. Ez a tábor tehát nem csak arról szólt, hogy éneket meg táncot tanítunk a gyerekek számára, hanem szerettünk volna segíteni nekik a félelmeik leküzdésében és megtanítani őket kezelni ezeket a bántásokat.”  – vallotta meg Gabi, aki úgy érzi, ő maga is hiteles példát tud mutatni ezeknek a gyerekeknek, hogy hogyan lehet kezelni azt, ha valakit sokat bántanak, hiszen ezt nap, mint nap a saját bőrén is tapasztalja.

Hannaróza is nyitott erre a világra

Az énekesnő elárulta, hogy lánya is nagyon élvezi a táncot, ráadásul nem csak az ő oldaláról, hanem édesapja oldaláról is megkapja hozzá a segítséget, Krausz Gábor párja, a profi táncosnő, Mikes Anna személyében.

A lányomnak nagyon nagy szerencséje van, mert a Máté ugye néptáncos, a Gábor párja pedig latintáncos, úgyhogy mind a kettőt tanulja. Jár latintánc órákra is az Annához és közben meg táncol a Mátéval is, úgyhogy mindenféle táncokat tanul. Bár egyelőre még nem tudni, hogy mi lesz belőle, de úgy látszik, hogy a táncok iránt érdeklődik jobban, mint az éneklés iránt.

– mondta nevetve.

Fotó: Trenka Attila / Fotocentral

Régi-új szerepben

Mint már fentebb kifejtettük, Gabi ezúttal nem zsűritagként, hanem versenyzőként tűnik fel a TV2 népszerű műsorában. Az énekesnő elmondása szerint érzi magán a felelősséget, hiszen korábban mester volt a Sztárban sztár leszek!-ben. 

„Van benne könnyebbség is nyilván, mert pontosan tudom, hogy milyen a másik oldalon is ülni, de így tudom azt is, hogy nagyon nehéz tud lenni egy zsűritagnak. De nem tagadom, versenyezni azért nehezebb.” – árulta el Gabi, aki szerint egyedi hangszíne miatt sem lesz könnyű dolga a versenyben.

Nekem önmagában a hangom kihívás, mert van egy olyan karakteres énekhangom, amit sokkal nehezebb elrejteni, vagy az eredeti előadóhoz formálni. Tehát akinek karakteresebb hangja van, azoknak ez a műsor egy kicsit nehezebb dió, ami még több gyakorlást igényel. De ilyen szempontból nem lesz velem baj, mert egy igazi versenyló vagyok.

„Ami még nehézséget okozhat, az az, hogy egy hetünk sincs megtanulni egy dalszöveget, így az egy igazi kihívás, de közben meg az egészet imádtam csinálni és nagyon várom már, hogy szerepelhessek.”

Van, akitől még Gabi is megijedne

„Azahriah-tól félnék, mert nagyon nehéz őt énekelni, iszonyat tempóra meg ritmusokra énekel, így az egy nagy kihívás lenne. Egy LeAnn Rimes – Can’t Fight The Moonlight dalnak viszont örülnék.” – mondta Gabi, aki már azt is pontosan tudja, hogy mivel fogja tölteni a hosszú órákat a sminkszobában egy-egy ismert énekessé alakulva:

„Ezt az időt nagyon hasznosan el lehet tölteni, mert ilyenkor van idő átgondolni a szöveget meg a koreográfiát és kicsit lazítani. A tanítványaimnak is mindig ezt mondtam, amikor mester voltam, hogy osszák be az idejüket, nem kell feleslegesen énekelni és mászkálni fel-alá. Én is meg fogom fogadni a saját tanácsomat.”

Exit mobile version