Hosszú Katinka reagált a MÚSZ közleményére

N.O. | 2024. Szeptember 09.
Hosszú KAtinka közleményben válaszolt a Magyar Úszószövetség lépésére.

Ahogy arról már mi is beszámoltunk, vizsgálóbizottság felállításáról döntött a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöksége, miután arról jutott el hozzájuk információ, hogy az Iron Swim úszóklub egyik edzője etikátlan, szexuális célzásokra épülő kommunikációt folytatott női sportolókkal.

(Fotó:Hivatalos Facebook Oldal: Hosszú Katinka)

A háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka közösségi oldalán reagált a Magyar Úszó Szövetség közleményére.

“Sajtóból értesülve, a felém irányuló legújabb hírekre szeretnék reagálni:

Wladár Sándor – MÚSZ elnöke nem régiben megtörtént burkolt fenyegetéséből kiindulva, számítottam a felém irányuló támadásra.

Leszögezném, hogy az IRON SWIM etikai értékrendje magas színvonalat vár el az edzőktől, szigorú pedagógiai és szakmai szűrésnek kell megfelelniük.

Ebből adódóan az évek során számos edzőtől kellett megválnunk. A jelenleg érintett edző sem dolgozik már a klubunkban. A munkajogi törvényeket tiszteletben tartva a felmerülő problémát részünkről jogszerűen és társadalmi felelősségvállalás fényében kezeltük. A panasz érkezése után, fegyelmi figyemeztetésben részesítettük az említett edzőt, valamint az érintett versenyzővel azonnali hatállyal felfüggesztettük a közös munkájukat, ezen felül személyesen jeleztem a MÚSZ elnöke és a MÚSZ sportszakmai igazgatója felé a történteket” – olvasható a közleményben, amelynek teljes tartalmát IDE kattintva elolvashatjátok.

Exit mobile version