Dudás Miki elárulta, mi miatt verték össze brutálisan az apját

F.C. | 2024. Október 04.
A világbajnok kajakozót is bántalmazta a hatfős társaság.

Mint arról beszámoltunk, brutálisan összeverték Dudás Miki édesapját egy hónappal ezelőtt Pestszentlőrincen, egy benzinkúton. Az 55 éves, rokkantnyugdíjas férfi – a súlyos fejsérülés következtében – azóta is kómában van.

A világbajnok kajakozó – akit ugyancsak bántalmazott a rájuk támadó hatfős társaság – a Tények Pluszban elmondta, mi történt valójában, és azt is, hogy szerinte miért.

“Kint voltunk a benzinkúton, és mint a filmekben: két autó befarol, 6 darab kigyúrt állat bokszoló kiszállt belőle, odarohantak az apámhoz, aki rokkantnyugdíjas, mert volt egy motorbalesete, és a jobb lába térdből majdnem leszakadt. Csavarokkal van összefogva, alig bír menni. És erre a rokkantnyugdíjas emberre hatan rámentek, bokszolók. (…) Mondom: menjetek már innen! Apám vérbe fagyva fekszik. Folyt a vér a füléből. Betört a koponyája, lehetett hallani az esés következtében, tiszta vér volt a föld. És ahogy ezt meglátták, ahelyett, hogy segítséget hívtak volna, beültek az autóba és elmentek. Ez egy másfél perces folyamat volt” – elevenítette fel a történteket Dudás Miki, aki azonnal hívta a mentőket.

“Betört a koponyája, kétoldali agyvérzése van, és akkor vitték a balesetibe és 6 órán keresztül műtötték, (…) nem fértek hozzá az agyához, ezért a koponyáját majdnem az egész fejéről lebontották. Konkrétan olyan a feje az apámnak, mint egy kisbabának, hogy nincsen benne csont, puha az egész feje, mert lehántották róla a csontot, így fértek csak hozzá az agyhoz. De azt mondták, hogy olyan szinten roncsolódott az agy, hogy ő már sose lesz normális ember. A legjobb esetben is, ha hazavisszük így, pelenkázni kell, etetni kell, forgatni kell, hogy ne legyen felfekvése. Tehát ennél jobb a halál” – beszélt megrázóan a sportoló, aki úgy érzi, egyúttal az édesanyját is elveszítette, mivel azt mondta neki, hogy a férje nélkül nem akar tovább élni.

“Anya per pillanat azt mondta, hogy ha apa meghal, már pedig nagy eséllyel meg fog halni – azt mondták, (…) akkor ő megy utána. Nyugtatókén él, nem alszik. Szorong” – mondta megtörten Dudás Miki.

A veszekedés a pesterzsébeti piacon kezdődött, ahol Mikiéknek 22 év óta 3 üzletük van. “Van egy ruhaüzletünk, egy 100 forintos bolt és egy virágbolt. Velünk szemben van egy kenyeres üzlet, ahol volt egy alkalmazott nő, akinek valamiért nem voltunk szimpatikusak. Édesapám és édesanyám 14 éves koruk óta együtt van, és ez az alkalmazott úgy gondolta, hogy valamiért belekavar ebbe. És elkezdte terjeszteni, meg rejtett számokról felhívatta anyámat, hogy apa csalja anyát a piacon. Ez hónapokig ment. Rengeteg vita volt ebből otthon, majdnem ráment a házasságuk. Ez áprilisban kezdődött, volt egy kis szünet, majd augusztus 30-án megint elkezdte a csaj. Apa akkor mondta, hogy ebből elég volt. Bement a kenyeres üzletbe és elküldte a nőt a p…-ba” – mesélte.

A rendőrség egyelőre nem adta ki a benzinkút által rögzített videófelvételeket. A verekedés olyan gyorsan történt, hogy a környékbeliek ebből semmit sem láttak, hallottak.

A verekedés után a rendőrség hajtóvadászatot indított az elkövetők elfogására. Négyet másfél nap után elkaptak, kettő pedig önként feladta magát. A 6 támadóból négyet őrizetbe vettek.

Dudás Miki azt mondja, amíg csak az ereje engedi, harcolni fog az igazáért, a családjáért, édesapjáért: “A bokszolók jól tudják, hova kell ütni, hogy tragédia legyen. (…) Ezek nem sportemberek. (…) Én innentől kezdve egyet tudok csinálni, hogy az összesnek tönkre teszem az életét, ahogy a miénk tönkrement.”

Kiemelt fotó  forrása: TV2 / Tények Plusz – videó

Exit mobile version