Friss hírek: ezt a tájékoztatást adta az Országos Vérellátó Szolgálat Sallai Nóráról

N.O. | 2024. Október 04.
Az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgató-helyettese tett nyilatkozatot.

Sallai Nóra és kisfia múlt hét pénteken szenvedtek szörnyű autóbalesetet. A színésznőt 5 éves kisfiával együtt azóta is válságos állapotban ápolják a kórházban. Autójukba egy BMW csapódott akkora erővel, hogy a kocsijuk felborult. 

Egy helyszínen tartózkodó és a balesetet is látó 15 éves fiatal lány szerint a kisfiúnak, amikor megtalálták, már nem volt pulzusa, többször is újraélesztették. A színésznőnek pedig ömlött a fejéből a vér, amit egy fáslival próbáltak megfékezni. Majd miután kiszedték az autóból, a földre fektették és stabil oldalfekvésbe helyezték, mivel vért köhögött fel. Az ütközés ugyanis olyan hatalmas erejű volt, hogy a színésznő több, rendkívül súlyos sérülést szenvedett. Műtétek sorozata vár rá az elkövetkező napokban, mindehhez sürgősen vérre van szüksége. 

(Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral)

A színészszakma és az ország is összefogott, így megindult az irányított véradás a színésznő részére.

Az Országos Vérellátó Szolgálat a story.hu-nak adott tájékoztatást, jelenleg hogyan áll a véradás:

A felhívás elérte a célját, sokkal többen jöttek el, mint amennyire a betegnek eddig szüksége volt, de ez nem azt jelenti, hogy a fennmaradó vérkészítmény kárba veszne, csak mást pácienst látunk el vele. Egyébként állandó kapcsolatban vagyunk a beteget elláttó kórházzal, és a jövőben valószínűleg még sok vérkészítményre lesz szüksége a transzfúzióhoz. Jelenleg naponta nagyjából két-három egységnyi vérigény (1 egység = 4,5 decilter vér – a szerk.) érkezik be hozzánk az ellátó kórházból, korábban ennél többet is ígényeltek, de a beadott pontos mennyiségről nem rendelkezünk információval

– mondta Dr. Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese.

Exit mobile version