Sváby Andrást meghatotta új műsorának forgatása: „Bár próbálom leplezni, de érzékeny vagyok és nagy lelkem van”

Fecske Bettina | 2024. Október 04.
Október 7-én 19:00-kor a képernyőkre kerül a VIASAT3 egyik legújabb sajátgyártású műsora, az Útközben elmeséled – Csavargások Svábyval.

Az új műsor kapcsán lapunk is felkereste a műsorvezetőt, aki az interjú pillanatáig már a nyolc adásból hetet fel is vett a stábjával. Így hát, volt miről beszélgetnünk az ATV-től kölcsönvett műsorvezetővel, aki néhány izgalmas titkot is elárult a hamarosan adásba kerülő műsorról.

Fotó: RTL / Sajtóklub

A road movie elemekkel tűzdelt talkshow nemcsak Magyarország tájaira kalauzolja el nézőit, de rengeteg izgalmat is tartogat: Sváby András meghívott sztárvendégeivel ugyanis lakóautóba ül és egy kétnapos utazása indul, mely során nemcsak különféle kalandokban vesznek részt, hanem rengeteget beszélgetnek is.

Sváby András az nlc-nek elárulta, hogy már jó ideje az utazás szerelmese, így amikor megkereste a csatorna ennek a műsornak a lehetőségével, azonnal felcsillant a szeme. Úgy gondolja, hogy pont az utazás részétől lesz igazán különleges az új formátum.

„Ebben a műsorban nem egy klasszikus interjúszituáció lesz, hiszen közben az ember úton van, programokon vesz részt, este főz, tábortüzet rak, és közben eljut az interjúalanya életének fontos helyszíneihez, és ez így együttesen egy nagyon különleges szituációt teremt. Életem legjobb beszélgetésein vagyok túl, ezt most komolyan mondom.”

Olyan dolgokat mondtak el nekem a vendégeim, amik még engem is megleptek – elképesztő, hogy ilyen nyíltan, őszintén kitárulkoztak előttem

 – kezdte lapunknak a műsorvezető, aki saját maga is megdöbbent azon, hogy nemcsak a vendégeit nyitotta meg a különleges utazás, hanem őt magát is.

Én is kiadok olyan dolgokat magamból, amiket nem szoktam megosztani a nagyközönséggel a kamerák előtt. Lesznek nagy sírások is a műsorban. Én sosem szoktam magam elsírni riporter szituációban – amúgy különben hajlamos vagyok rá –, de itt nagyon sokszor volt olyan, hogy küzdöttem a könnyeimmel és óriási gombóc volt a torkomban.

„Bár próbálom mindig leplezni, de nagyon érzékeny vagyok és nagy lelkem van, így meg tudtak hatni bizonyos történetek, helyzetek vagy mondatok.”

A-listás sztárok lesznek a vendégei

Mint korábban már kiderült, a műsorvezető vendégei Alföldi Róbert, Geszti Péter, Falusi Mariann, Kajdi Csaba Cyla, Lakatos László, Rubint Réka, Szabó Győző és Szilágyi Liliána lesznek, de természetesen Karcsika, a formátum négylábú sztárja is velük tart.

A műsorvezető megosztotta, hogy bár egyesek régóta a barátai a vendégek közül, többeket egyáltalán nem ismert a forgatások megkezdése előtt, és nagyon örül annak, hogy szinte már az első pillanattól azonnal megtalálta velük is a közös hangot, és olyan dolgokat tudott meg róluk, amelyekről még korábban soha nem beszéltek.

„Ez a műsor nem arról szól, amit ezek az emberek már nagyon sokszor elmondtak. Én nem vagyok egy lélekbúvár típus, eddig én egy tényekkel foglalkozó újságíró voltam többnyire, de most kifejezetten élveztem, hogy most valami teljesen mást csinálok olyan emberekkel, akikre én is nagyon kíváncsi vagyok. Ráadásul Karcsika, a kutyám is a segítségemre volt, aki mindig olyan pillanatokban bújt oda hozzájuk, amikor egy kis támogatásra volt szükségük” – árulta el, majd hozzátette: sokszor éppen azokkal került rögtön egy hullámhosszra, akiknél tartott egy kicsit előzetesen a beszélgetéstől.

Fotó: VIASAT3/Udvardi Attila

Magáról is rengeteget tanult

András megosztotta azt is lapunkkal, hogy a műsor egyik különlegessége az is, hogy a két napos út alatt sem ő, sem pedig vendége nem használhatja a mobiltelefonját. Bár tudta, hogy nehéz lesz – ugyanis manapság mindenki rá van kattanva az információra -, mégis visszatekintve egy nagyon pozitív dolognak élte meg a mobilmentességet, ugyanis csak egymásra tudtak koncentrálni a két nap alatt.

„Eddig mindegyik vendégemmel úgy fejeztük be az interjút, hogy nagyon maradtunk még volna beszélgetni, igazi feltöltődés volt telefon nélkül lenni és csak egymásra figyelni. Amit szerintem nekem adott ez a műsor, az az, hogy sokkal többet kell egymással beszélgetnünk – mindenkivel, de főleg azokkal, akiket nagyon szeretünk. És kell tartanunk mobilmentes napokat, vagy legalább órákat. A szakértők is ezt mondják, hogy a legfontosabb az emberi kapcsolatokban a beszélgetés. Ha az nincs, akkor baj van. Ez nekem a tanulság” – árulta el a műsorvezető, aki szerint műsorában nem lehet más, csak őszinte az ember, az ellenkezője ugyanis hamar kiderül.

Hogyan tovább

A forgatások befejeztével András nem tagadja, hogy nagy örömmel veti bele magát a családi életbe is, mint mondta, fiának furcsa  volt is az, hogy nem ő viszi iskolába, illetve, hogy nincs otthon Karcsika. Addig is reméli, hogy az új formátum mindenkinek elnyeri a tetszését, és zöld utat kap egy második évadra.

„Én nagyon önmarcangoló típus vagyok, de itt most azt kell mondanom, hogy egy elképesztően jó műsor született. Büszke vagyok a produktumra és az egész stábra, akik ugyanúgy szívüket-lelküket beletették a munkába.”

Exit mobile version